Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Υπονομευτική η στάση της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΑ

Να υπονομεύει τους αγώνες και την κοινή δράση των εργαζομένων στον κλάδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συνεχίζει η συμβιβασμένη πλειοψηφία στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, όπως φάνηκε και από τη χτεσινή συνεδρίαση της Διασωματειακής Επιτροπής.

Την ώρα που λίγες μόνο μέρες έχουν απομείνει μέχρι την πανελλαδική πανεργατική απεργία της επόμενης Τρίτης και ενώ ήδη υπάρχουν αποφάσεις από σωματεία του κλάδου για συμμετοχή στην απεργία της 15ης του μήνα (Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Ενωση Εργαζομένων στα Πρακτορεία κλπ.), ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος παρουσίασε χτες μια απόφαση για ...τρίωρη στάση εργασίας. Κι όλα αυτά μετά την απεργία της 8ης Μάρτη που κηρύχτηκε επίσης με απόφαση των παρατάξεων Σόμπολου - Τσαλαπάτη και το επιχείρημα για «διακριτή» κινητοποίηση.

Και, βέβαια, καμία απάντηση δεν έδωσε για τα προβλήματα που η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ αντικειμενικά προκαλεί με τη στάση της στη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στην πανελλαδική απεργία. Επιβεβαιώθηκε έτσι, ακόμα μια φορά, ο ανοιχτά διασπαστικός ρόλος που συνειδητά αναλαμβάνουν να παίξουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και κατ' επέκταση η ανάγκη να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης, ειδικά μπροστά στις εκλογές του ερχόμενου Ιούνη.

Θυμίζουμε ότι οι δυνάμεις της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας», από την πρώτη στιγμή, είχαν προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ η πρόσφατη απεργία να πραγματοποιηθεί στις 15 του μήνα, αναδεικνύοντας την ανάγκη συντονισμού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ