Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Εγκληματικές ανακρίβειες σε βάρος του Πυροσβεστικού Σώματος»

Σε τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας έγινε συζήτηση με αφορμή τον προ οχτώ ετών θάνατο δύο Πυροσβεστών, πεσόντων στο βωμό του καθήκοντος. Κατά τη συζήτηση, που κράτησε πάνω από 2 ώρες, ο συντελεστής και οι συν αυτώ, με εντυπωσιακό ζήλο αν όχι εμπάθεια, προσπαθούσαν να απαξιώσουν και να καταρρακώσουν το κύρος της παρούσας, προηγούμενης και δύο προ-προηγούμενων ηγεσιών του ΠΣ και άλλων Αξιωματικών, στα μάτια του κοινού και το χειρότερο στη συνείδηση των πυροσβεστών, πλήττοντας βάναυσα την εμπιστοσύνη τους, προς τους ηγήτορές τους.

Συνδέοντας, κατά το δοκούν, πραγματικά με αληθοφανή γεγονότα, ήθελαν να πείσουν τους πάντες ότι: όλοι οι ανωτέρω, ηγεσία και αξ/κοί, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των υφισταμένων τους Πυροσβεστών, επειδή διατηρούν σε λειτουργία (εν υπηρεσία) δεκατρία (13) πυρ/κά αυτοκίνητα, ομοίου τύπου σαν αυτό στο οποίο επέβαιναν οι πεσόντες Πυρ/στες.

Ευλόγως τίθεται το ερώτημα. Το Πυρ/κό Σώμα διαθέτει 1.526 πυρ/κά αυτοκίνητα, ήταν δύσκολο να αποσύρουν τα δεκατρία (13) εξ αυτών οι κατά το σταθμό υπεύθυνοι, ώστε: α) Να μην κινδυνεύουν οι επιβαίνοντες σ' αυτά Πυρ/στες, σημειωτέον ότι σε πυρ/κά αυτοκίνητα πλειστάκις επιβαίνουν και οι υποτιθέμενοι υπεύθυνοι και β) Να μην κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους και να πάνε και φυλακή;

Πιστεύει κανείς ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είναι τόσο ανόητοι, ώστε να εκθέτουν τον εαυτό τους σ' αυτούς τους κινδύνους;

Οσον αφορά τα 13 αυτοκίνητα, είναι απολύτως ασφαλή και λειτουργούν από το 1999, όταν έγινε η παραλαβή τους, μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό ατύχημα. Αγνωστος ο σκοπός του Τηλεοπτικού Σταθμού. Το βέβαιο είναι ότι: Ηθελημένα ή αθέλητα διέπραξε έγκλημα σε βάρος του Πυρ/κού Σώματος και όχι μόνο.

Αγνοεί ίσως ότι το έργο του Πυρ/κού Σώματος, βασίζεται στη σύμπνοια, στην αλληλεγγύη, στην αγάπη και κυρίως στην ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ μεταξύ όλων των μελών του. Στη μακροχρόνια ιστορία του το Πυρ/κό Σώμα στηρίχτηκε σε αυτές τις αρχές και με το έμφυτο συναίσθημα ηρωισμού και αυτοθυσίας που διακρίνει όλους τους Ελληνες, κατόρθωσε να κερδίσει την αναγνώριση και την εκτίμηση του κοινού και να μπει στις καρδιές των Ελλήνων.

Αγνοεί ακόμη ότι: η ιδιάζουσα φύση του πυρ/κού επαγγέλματος απαιτεί τυφλή υπακοή στις νόμιμες διαταγές των ανωτέρων. Γιατί όπως ορίζει ένα πυρ/κό ρητό «ο Πυρ/στης είναι Στρατιώτης σε κατάσταση συνεχούς μάχης». Ομως, υπακοή χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει και πυρ/κό έργο χωρίς υπακοή είναι ανύπαρκτο.

Ετσι δε θίγεται απλώς και μόνον το Πυρ/κό Σώμα, του οποίου αποστολή και καθήκον είναι «η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους», αλλά η μεγάλη ζημία και απειλή είναι καθολική και αφορά όλους τους πολίτες και το Κράτος.

ΠΑΝ. ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ

Επίτιμος Αρχηγός Πυρ/κού Σώματος

Υ.Γ. Ο τηλεοπτικός σταθμός είναι ο ALTER, εάν δεν υπάρχει κόλλημα, παρακαλώ να αναφερθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ