Σάββατο 12 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Οχι στο ΝΑΤΟικό λιμάνι

Αύριο στις 12 το μεσημέρι στη Νέα Πέραμο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής και την Τετάρτη 23 Μάη μεγάλο φιλειρηνικό συλλαλητήριο των Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 13 Μάη οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην κατασκευή ΝΑΤΟικού λιμανιού στη Νέα Πέραμο Καβάλας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στη Νέα Πέραμο.

Στο μεταξύ καθημερινά πληθαίνουν οι μαζικοί φορείς του νομού που με αποφάσεις τους τοποθετούνται ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και ΝΑΤΟ να μετατρέψουν την ευρύτερη περιοχή σε στρατιωτικό ορμητήριο.

Συμπαραστάτες και ενεργά συμμέτοχες σ' αυτό τον αγώνα είναι και οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και καλούν σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Μάλιστα, στο πλαίσιο του φετινού δεκαημέρου Ειρήνης, οργανώνουν μεγάλο φιλειρηνικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 23 Μάη στις 6 το απόγευμα στη Νέα Πέραμο. Θα ακολουθήσει πορεία στην παραλιακή οδό της Καβάλας.

Με ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταγγέλλουν ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στον ιμπεριαλισμό όταν ετοιμάζονται να δώσουν βορά στους βαρβάρους την περιοχή μας και τα λιμάνια μας».

Καταδικάζουν τις προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ να μετατρέψει το λιμάνι της Περάμου σε ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ, συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε παρόμοια επιχείρηση πριν 4 χρόνια.

Ξεκαθαρίζουν πως «οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες της περιοχής μας, δεν πρόκειται να επιτρέψουν στους φονιάδες των λαών να μετατρέψουν την περιοχή μας σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους στα Βαλκάνια, την κεντρική και ανατολική Ευρώπη» και καλούν τον εργαζόμενο λαό να διαδηλώσει και να απαιτήσει «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, να καταργηθούν όλες οι βάσεις, για μια Ελλάδα χωρίς βάσεις και ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ