Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Σωρεία παραβιάσεων στην υπόθεση Βαρθολομαίου

Πρόστιμα συνολικού ύψους 235.000 ευρώ επέβαλε προχτές το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο που κάλυπταν επί μέρες τη δολοφονία του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου. Η δολοφονία διαπράχθηκε στις 9 του Φλεβάρη 2007.

Συγκεκριμένα, στον ALPHA επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 ευρώ για παραβιάσεις που αφορούν σε παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή της φίλης του Γ. Βαρθολομαίου, Θωμαής, στην ανακοίνωση αποσπασμάτων καταθέσεων σε πρώτο πρόσωπο και στην υποκατάσταση των ανακριτικών αρχών. Οι παραβιάσεις έγιναν μέσα σε διάστημα επτά ημερών.

Στον ΑΝΤΕΝΝΑ επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για παρέμβαση στην ιδιωτική ζωή, υποκατάσταση των ανακριτικών αρχών και αποσπάσματα καταθέσεων σε πρώτο πρόσωπο μέσα από ρεπορτάζ επτά ημερών.

Στο MEGA επιβλήθηκε πρόστιμο 40.000 ευρώ για παραβιάσεις υποκατάστασης των ανακριτικών αρχών και για ανακοίνωση αποσπασμάτων καταθέσεων σε πρώτο πρόσωπο επί πέντε μέρες.

Στο ALTER επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της Θωμαής και για το θέμα του «βιάγκρα» που μπορεί «να δημιουργήσει σύγχυση στις ανακριτικές αρχές». Το κανάλι μετέδιδε το θέμα επί πέντε μέρες.

Στο EXTRA επιβλήθηκε πρόστιμο 25.000 ευρώ για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της Θωμαής και για την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα. Το κανάλι ασχολήθηκε με αυτό το θέμα μόνο μία μέρα.

Στο STAR επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ γιατί δημοσιοποίησε αποσπάσματα των καταθέσεων.

Στη ΝΕΤ επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ γιατί δημοσιοποίησε αποσπάσματα των καταθέσεων.

Το ΕΣΡ επέβαλε επίσης και άλλα πρόστιμα που συνολικά ανέρχονται σε 153.000 ευρώ, από τα οποία τα 100.000 ευρώ στο ALTER για την εκπομπή «Ζούγκλα». Το πρόστιμο επιβλήθηκε για την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που αναφερόταν στον ταξίαρχο που φορούσε στρινγκ. Οι παραβιάσεις αφορούν σε δυσμενή διάκριση σε βάρος προσώπου και στη μη ποιοτική στάθμη του προγράμματος. Στον ΑΝΤΕΝΝΑ για την εκπομπή «Αντέχετε» πρόστιμο 20.000 ευρώ, στον τηλεοπτικό σταθμό «Best» Μεσσηνίας 15.000 ευρώ, στη «Γνώμη T.V.» Θεσσαλονίκης 15.000 ευρώ και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παλμός» Χίου 3.000 ευρώ.

Μετά από καταγγελίες για την εκπομπή της Αννίτας Πάνια «Je t' aime» το ΕΣΡ στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης θα καλέσει εκπροσώπους του ALTER.

To ΕΣΡ ετοιμάζεται και για την παρακολούθηση εκπομπών και δελτίων ειδήσεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τον έλεγχο της προβολής των κομμάτων στα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Για το λόγο αυτό θα αγοράσει ειδικά μηχανήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ