Πέμπτη 17 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Κυρίαρχες η νοθεία και η συναίνεση

Ξεκινάνε σήμερα οι εργασίες

«Σήμερα, μπροστά στην οργανωμένη, ολομέτωπη αντεργατική επίθεση οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να πάρουν αποφάσεις και να προετοιμαστούν καλά για τους νέους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλει η ενίσχυση της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΔΑΣ) και η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού». Αυτό υπογραμμίζει στην κεντρική της ανακοίνωση η παράταξη της ΔΑΣ, μπροστά στο 26ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του οποίου οι εργασίες ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται το Σάββατο, 19 Μάη.

Το συνέδριο χαρακτηρίστηκε ήδη από το όργιο πλαστογράφησης και αλλοίωσης των συσχετισμών, που αποκάλυψαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ, και στο οποίο από κοινού προχώρησαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση», προκειμένου το ΕΚΑ να συνεχίσει να αποτελεί αποκούμπι και στήριγμα των εργοδοτών και των αντιλαϊκών δυνάμεων του δικομματισμού.

Οπως τονίζεται και στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τα τρία χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο συνέδριο του ΕΚΑ, πάλεψαν με αποφασιστικότητα και συνέπεια. Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Συνέβαλαν στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρά τις δυσκολίες που έβαζε και βάζει η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΑ. Αντίθετα, την τριετία που πέρασε η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΑ, σημειώνεται, αποδείχτηκε το μακρύ χέρι της ΓΣΕΕ στην Αθήνα. Κινήθηκε στη λογική της κοινωνικής συναίνεσης, υποστήριξε ή αποδέχτηκε σιωπηρά σοβαρά αντιλαϊκά μέτρα, δεν πρόβαλε αντίσταση στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ.

Η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες να συστρατευτούν μαζί μας στις γραμμές ανάπτυξης της ταξικής πάλης, αντιμετώπισης της εργοδοσίας, των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών. «Να ενώσουμε όλους τους εργαζόμενους για να απελευθερωθεί η εργατική τάξη από τα δεσμά της εκμετάλλευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ