Σάββατο 19 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προτάσεις για βιβλία

Κάποιες προτάσεις θα κάνει αύριο Κυριακή στις 12.00 με 01.00 η εκπομπή «Από τη σμίλη στο Γουτεμβέργιο» στον «902 Αριστερά στα FM» για το καλοκαίρι που ήδη έχει έρθει. Σ' ένα μπαλκόνι, μια βεράντα, στην παραλία, αν έχετε την πολυτέλεια για κάτι τέτοιο, συντροφιά με ένα βιβλίο.

Οπωσδήποτε το καλοκαίρι προσφέρεται περισσότερο για μυθιστορήματα και ποίηση. Ωστόσο, υπάρχουν και οι φίλοι του βιβλίου, που ακόμα και τότε προτιμούν το φιλοσοφικό, κοινωνιολογικό, ιστορικό, ιδεολογικό βιβλίο. Σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν όλα τα «γούστα», η αυριανή εκπομπή θα κάνει μια ποικίλη διαδρομή στο χώρο του γραπτού λόγου με παλαιότερες, αλλά και νεότερες εκδόσεις. Με βάρκα, λοιπόν, το ταξίδι, ένα πικρό αντίδωρο, αλλά και τον «Παγκανίνι» του μπουζουκιού περνάμε τους δύσκολους καιρούς για να βρούμε το απόλυτο ρόδο.

Ενώ η Ελληνική Πολιτική Γελοιογραφία ξυπνάει τη σάτιρα μέσα μας, ο δρόμος των λαμπερών χαλικιών ίσως μας οδηγήσει σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βαγδάτη και οι ιστορίες του Μίστερ Μίλτον κάθε άλλο παρά φαντασία είναι... Τα ψεύδη πολλές φορές είναι ιαματικά και τα παραμύθια δεν είναι καθόλου μόνο για μικρούς.

Μπορεί να φαίνονται αινιγματικά τα λόγια αυτά. Οσοι, όμως, παρακολουθήσουν την εκπομπή, που την επιμελείται και παρουσιάζει η Αννεκε Ιωαννάτου, θα καταλάβουν αμέσως ότι αναφερθήκαμε σε τίτλους βιβλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ