Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΚΑ: Από τη νόθευση του σώματος των αντιπροσώπων και τον πλήρη εκφυλισμό των διαδικασιών, με ευθύνη των παρατάξεων της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση», χαρακτηρίστηκαν οι εργασίες του 26ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο Σάββατο. Επιβεβαιώνεται η επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ. Πρώτο βήμα, η ενίσχυση του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ στις αρχαιρεσίες του ΕΚΑ που θα διεξαχθούν αύριο 23 και μεθαύριο 24 Μάη, στα γραφεία του (Γ΄ Σεπτεμβρίου και Μάρνης).

ΠΣΟ: Τη διενέργεια του πρώτου συνεδρίου της Διεθνούς Κλαδικής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης εργαζομένων στον Τουρισμό και στα Ξενοδοχεία το πρώτο 15ήμερο του 2008, αποφάσισε η προπαρασκευαστική επιτροπή της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων συνδικάτων από το χώρο του Τουρισμού - Ξενοδοχείων από Γεωργία, Βουλγαρία, Κύπρο, Λίβανο, Σουδάν, Συρία και Ελλάδα.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα, στις 11.30 το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στα δημόσια σχολεία του Πειραιά. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 πμ στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά. Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά καταγγέλλει για εμπαιγμό την κυβέρνηση, καθώς η υπουργός Παιδείας από τη μια πανηγυρίζει για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα και από την άλλη τους «πετάει» μισθολογικά στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω των σχολικών επιτροπών.

ΕΥΑΘ: Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας (9 π.μ.-11 π.μ. και 1 μ.μ.-2.30 μ.μ.) ξεκίνησαν από χτες οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), αντιδρώντας στην πολιτική συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας, στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της και στις παράνομες προσλήψεις συμβασιούχων. Στο πλαίσιο της πρωινής στάσης εργασίας πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και στελέχη του ΠΑΜΕ.

«ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ»: Σε 48ωρη απεργία αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 24 Μάη προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ράδιο Κορασίδης ΕΕΑΕ και Ελεφαντ», διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς είναι απλήρωτοι για πάνω από 7 μήνες. Αύριο στις 10 π.μ. θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Απασχόλησης.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συζήτηση με παρουσίαση του βιβλίου «Το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα 1918-1948. Δυο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση» οργανώνει το ΠΑΜΕ, σήμερα, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, στη Χαλκίδα. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η ιστορικός - αρχειονόμος Κάλλια Χατζηγιάννη και θα παρευρεθεί ο συγγραφέας, Γιώργος Μαυρίκος.

ΙΚΑ: Αρχίζει από την 1η Ιούνη το πρόγραμμα λουτροθεραπείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για τους άμεσα ασφαλισμένους και συνταξιούχους, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι 31 Οκτώβρη 2007. Οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του Ιδρύματος θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν είκοσι λούσεις κατ' ανώτατο όριο, για την ίδια περίπτωση, μέσα στο ίδιο έτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ