Τετάρτη 23 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΑΣΗ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ»
Συρρίκνωση με απώλεια τεράστιων εσόδων

Σημαντικές απώλειες εσόδων, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ έχει η «Ολυμπιακή Αεροπορία» (ΟΑ), εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στην Τεχνική Βάση (ΤΒ). Ταυτόχρονα, η υπερεργασία των τεχνικών κοστίζει στην εταιρεία 4 εκατ. ευρώ το χρόνο, έναντι 1,3 εκατ. ευρώ που θα κόστιζε ετησίως η πρόσληψη 80 μόνιμων τεχνικών!

Τα παραπάνω κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των 4 τεχνικών ενώσεων της ΟΑ, ζητώντας την άμεση πρόσληψη 160 ατόμων. Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας για τις 29 Μάη και τις 7 Ιούνη.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις 4 τεχνικές ενώσεις της ΟΑ: Λόγω της έλλειψης τεχνικού προσωπικού, η εταιρεία χάνει περισσότερα από 13 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, καθώς η Τεχνική Βάση (ΤΒ) αδυνατεί να αναλάβει τη συντήρηση αεροσκαφών μεγάλων ξένων αεροπορικών εταιρειών. Από τον Ιούνη του 2005 μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, 20 ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν υποβάλει αιτήσεις για συντήρηση των αεροσκαφών τους στην ΤΒ της ΟΑ. Οι αιτήσεις αυτές δεν ικανοποιήθηκαν, με απώλεια εσόδων για την ΟΑ, περισσότερα από 21,3 εκατ. ευρώ! Από το 1995 μέχρι σήμερα το προσωπικό της ΤΒ έχει μειωθεί κατά 50%, με την αποχώρηση 800 τεχνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ