Σάββατο 26 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Γερογιάννης
Κώστας Γερογιάννης
Φωτ.

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1942, γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Μοναστηράκι Πέλλας. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή και αντάρτης του ΕΛΑΣ, φοίτησε στη Σχολή Αξιωματικών. Στον Εμφύλιο πολέμησε από τις γραμμές του ΔΣΕ.

Το φθινόπωρο του 1949, κατέφυγε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, το 1954 παντρεύτηκε την επίσης αγωνίστρια Κλαίρη Μουρατίδου και απέκτησαν δυο γιους, τον Παναγιώτη και τον Κλήμη.

Η οικογένεια επέστρεψε στην πατρίδα το 1982.

Πέθανε στις 26 του Απρίλη 2007, πιστός στα ιδανικά του.

Στη μνήμη του πρόσφεραν στο ΚΚΕ τα παιδιά του 100 ευρώ και ο Δημήτριος Ελευθεριάδης 50 ευρώ.

Το μνημόσυνο του Λάζαρου Ευκαρπίδη θα γίνει την Κυριακή 3 του Ιούνη στο Μοναστηράκι.

* * *

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, Επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, προσφέρω στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Βιβλιοθήκη-Αρχείο Χαρίλαος Φλωράκης» 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας.

Γιώργος Λεμονίδης Θεσσαλονίκη

* * *

Στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου μας ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΝΙΑΡΗ, στελέχους του ΚΚΕ, υποδειγματικού αγωνιστή, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω των ΚΟΒ Κυψέλης και Ανω Κυψέλης, 225 ευρώ.

Οι σύντροφοί του από τις ΚΟΒ Κυψέλης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αντιστασιακού ΚΩΣΤΑ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του Παραρτήματος Υμηττού της ΠΕΑΕΑ, ο οποίος «έφυγε» στις 27 του Μάη 2005, σε ηλικία 78 χρόνων, πρόσφεραν η γυναίκα του Αικατερίνη 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και φίλος του, μέλος του Παραρτήματος Μακρυνείας και Θέρμου της ΠΕΑΕΑ, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μακρυνείας.

** *

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΙΝΑ και για την ονομαστική γιορτή του πρόσφερα 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Λάζαρος Ευκαρπίδης
Λάζαρος Ευκαρπίδης
Η σύζυγος Ιωάννα Χρυσίνα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΦΑ, οπαδού του ΚΚΕ από το χωριό Κρύα Βρύση Καλαμπάκας, σύντροφοι και φίλοι του πρόσφεραν στην ΚΟΒ Καλαμπάκας 30 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΛΙΟΥΡΑ, μέλους του ΚΚΕ από το χωριό Σπαθάδες Καλαμπάκας, η γυναίκα του προσφέρει στη ΝΕ Τρικάλων 30 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των πεθερικών μου ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΚΙΡΗ και των θείων μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΜΕΡΟΠΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΟΥ, από τον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου, 30 ευρώ.

Λίτσα Τσακίρη

** *

Στις 7 του περασμένου Μάρτη έφυγε από τη ζωή στα 91 χρόνια του ο αξέχαστος φίλος ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και αταλάντευτος αγωνιστής ως το τέλος της ζωής του για τα ιδανικά του Κόμματος και του σοσιαλισμού. Πάντα δραστήριος, ανήκε διακριτικά στους πρωτοπόρους - στην ΚΟΒ Λαμπρινής-Ριζούπολης - σε όλες τις Οικονομικές Εξορμήσεις και τις άλλες δραστηριότητες της ΚΟΒ και διατηρούσε μόνιμη επαφή με κύκλο φίλων και οπαδών του Κόμματος, οι οποίοι πρόσφεραν την ενίσχυσή τους.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λαμπρινής-Ριζούπολης.

Κώστας Κοκκινόπουλος

***

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της μητέρας του σ. Ηλία Μπαρδαμπάσου, συνάδελφοι και σύντροφοί του προσφέρουν 130 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Α1 Εκπαιδευτικών.


Γιώργος Παλιούρας
Γιώργος Παλιούρας

Γιάννης Κάλφας
Γιάννης Κάλφας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ