Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ
Στην αγωνιστική διεκδίκηση οι λύσεις

Κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση λύσεων, αντί για συζητήσεις με την κυβέρνηση προτείνει η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα για το Ασφαλιστικό

Ενα ...«βήμα» διαλόγου για το Ασφαλιστικό αποτέλεσε η ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού χτες το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας και η ΓΣΕΒΕΕ, των οποίων οι πλειοψηφίες των διοικήσεων επιμένουν σε μια τακτική αδράνειας, αλλά και αποδοχής καίριων σημείων του αντιασφαλιστικού νομοθετικού πλαισίου που ισχύει σήμερα. Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για το Ασφαλιστικό, αποφάσισε να κάνει ένα αγωνιστικό βήμα με τη διοργάνωση συγκέντρωσης την Τετάρτη 20 του Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια. Βασική διεκδίκηση είναι η ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων στη λογική ότι ο αγώνας θα πρέπει να διευρύνει τις κατακτήσεις, να ενισχύσει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων, να επαναφέρει όσα αφαιρέθηκαν και να προσθέσει νέα.

Ενδεικτικές ήταν και οι τοποθετήσεις των προέδρων του ΒΕΑ, Π. Ραβάνη και της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλου υπέρ ενός... ουσιαστικού διαλόγου για το Ασφαλιστικό. Εισηγήσεις για την κατάσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση των παροχών του, έγιναν από τους Γ. Ρωμανιά (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) και τον καθηγητή Α. Στεργίου.

Στην ημερίδα, απηύθυνε χαιρετισμό το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Σπ. Στριφτάρης, ο οποίος τόνισε ότι «είναι προεκλογική περίοδος και θα ακούσετε πολλά. Βάλτε λίγα στο τσουβάλι σας. Αν ήθελαν να λύσουν τα προβλήματα θα το είχαν κάνει. Μόνη επωδός είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Ολοι ξέρουν ότι λεηλατήθηκαν τα Ταμεία αλλά λεφτά υπάρχουν». Το στέλεχος του ΚΚΕ επισήμανε ότι διάλογος για το Ασφαλιστικό με προειλημμένες αποφάσεις δεν μπορεί να γίνει. «Ενας διάλογος κωφών δε θα έχει ποτέ τη συναίνεσή μας». Ο Σπ. Στριφτάρης δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρέπει να μπει τέρμα στο τζογάρισμα των αποθεματικών. Τέλος, κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μπορεί να τους βοηθήσει.

Οι νεκροθάφτες του Ασφαλιστικού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εμφανίστηκαν στην ημερίδα ως υπεύθυνοι σωτήρες. Ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος μέσα σε ένα προεκλογικού χαρακτήρα ξέσπασμα είπε ότι ο στόχος του διαλόγου για το Ασφαλιστικό πρέπει να είναι κατώτερη σύνταξη 1.000 ευρώ, ενώ προκάλεσε την αντίδραση του ακροατηρίου, όταν είπε ότι δε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, αλλά όποιος συνταξιοδοτείται νωρίτερα θα παίρνει και μικρότερη σύνταξη. Η Μ. Δαμανάκη από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δε φταίει το κόμμα της για τα προβλήματα. Κάνοντας την «αυτοκριτική» της είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά αλλά παραμέλησε τους ελεύθερους επαγγελματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ