Παρασκευή 1 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Καθημερινή ... τρέλα

Σκηνή από την ταινία του Μάρκο Φερέρι «Ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας»
Σκηνή από την ταινία του Μάρκο Φερέρι «Ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας»

Το ιταλικό ψυχολογικό δράμα με τίτλο «Ερωτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας», σε σκηνοθεσία Μάρκο Φερέρι, θα προβληθεί απόψε στις 24.00 από την ΕΤ-1.

Ο Τσαρλς Σέρκιν είναι ποιητής, αλλά προκαλεί διαρκώς σκάνδαλα. Πίνει, είναι προκλητικός και χυδαίος. Μένει σε μια φτωχική συνοικία του Λος Αντζελες, χωρισμένος από τη γυναίκα του, που είναι γειτόνισσά του. Κυνηγάει όλα τα θηλυκά σαν σεξομανής. Ωσπου συναντάει μια αυτοκαταστροφική νεαρή πόρνη, την Κας...

Το σενάριο, το οποίο βασίζεται στο βιβλίου του Τσαρλς Μπουκόφσκι, ανήκει στον Σέρτζιο Αμιντέι, στον Μάρκο Φερέρι και στον Αντονι Φουτς. Το σενάριο, επίσης, συνθέτει διάφορα αυτοβιογραφικά διηγήματα του Τσαρλς Μπουκόφσκι. Και ο Φερέρι πλάθει τη ζωή αυτού του αναρχικού ποιητή της ζωής, με τη βύθιση στο οινόπνευμα και στον ακραίο σεξουαλισμό. Είναι μια συνειδητή επιλογή της άρνησης, μέσα σε μιαν αναζήτηση κάποιας βαθύτερης αλήθειας, κάποιας ασύλληπτης πραγματικότητας, πέρα από τις υποκριτικές κοινωνικές συμβάσεις. Ο Φερέρι κινηματογραφεί με συνταρακτικό ρεαλισμό απ' όπου δεν απουσιάζει η ποίηση και κατευθύνει θαυμαστά τους ηθοποιούς του. Παίζουν: Μπεν Γκαζάρα, Ορνέλα Μούτι, Τάνια Λόπερτ, Σούζαν Τάιρελ.

«Διχασμένο κορμί». Θρίλερ σε σκηνοθεσία Μπράιαν ντε Πάλμα.

Ο άνεργος ηθοποιός Τζέικ Σκάλι δέχεται να αναλάβει τη φύλαξη ενός πολυτελέστατου διαμερίσματος, που του προσφέρει μια μοναδική θέα: Μ' ένα τηλεσκόπιο μπορεί να παρακολουθεί το αισθησιακό στριπ-τιζ που κάνει κάθε βράδυ στην κρεβατοκάμαρά της η Γκλόρια Ριβέλ. Οταν ο Τζέικ ανακαλύπτει ότι δεν είναι ο μόνος που κατασκοπεύει την Γκλόρια, αναγκάζεται να παρακολουθήσει τη δολοφονία της κι όταν τα ίχνη που βρίσκει τον οδηγούν στον κόσμο του πορνό, συναντά την πορνοστάρ Χόμπι Μπόντι που, όπως αποδεικνύεται, έχει σχέση με το έγκλημα...

Ο Μπράιαν ντε Πάλμα είναι φανατικός θαυμαστής του Αλφρεντ Χίτσκοκ και σ' όλες σχεδόν τις ταινίες της δεύτερης περιόδου του (από τη στιγμή που εγκατέλειψε το αντεργκράουντ και πριν από το πέρασμά του σε μια θεματολογία βγαλμένη από τους θεμελιώδεις φιλμικούς μύθους του γκανγκστερικού φιλμ), υπάρχουν θεματικά μοτίβα ανάλογα με εκείνα του μετρ του σασπένς ή γίνονται σαφείς αναφορές σε αριστουργηματικά φιλμ του Χίτσκοκ. Παίζουν: Κρεγκ Γουόσον, Μέλανι Γκρίφιθ, Γκρεγκ Χένρι, Ντέμπορα Σέλτον, Γκάι Μπόιντ, Ντένις Φρανζ («Mega», 01.50).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ