Σάββατο 2 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
Επιλογές
Μοναδική πολυφωνική σύναξη

Γυναίκες από την Ανω Δερόπολη
Γυναίκες από την Ανω Δερόπολη
Με την 8η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού κορυφώνεται σήμερα (9.30 μ.μ.), το διήμερο, στο θέατρο «Πέτρας», της «Απείρου» και του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Στην πιο γενναιόδωρη πολυφωνική σύναξη, για πρώτη φορά συμμετέχουν τρία είδη πολυφωνίας από όλη την Ελλάδα (ηπειρώτικη πολυφωνία, γυναικείες διφωνίες από Βώλακα Δράμας και Κάρπαθο). Συμμετέχουν δεκαεφτά σχήματα από Ελλάδα, Αλβανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Γεωργία. Οι γυναίκες Ανω Δερόπολης και Βώλακα Δράμας, η οικογένεια Δέδε (Δερβιτσάνη Δερόπολης), ο νέος βοσκός Ηλίας Κούρος (Δολό Πωγωνίου), ο 50μελής όμιλος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, οι μοιρολογίστρες Ολγα Μπίκα και Φρόσω Χαρίση από τον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, οι γυναίκες από την Πολύτσανη Ανω Πωγωνίου, ο περίτεχνος όμιλος Χειμάρρας, η «Χαονία», οι νέοι του «Ηνορου» και «Πολύφωνου», οι Αλβανοί μετανάστες «Lot kurbeti» από Αργυρόκαστρο, Αυλώνα και Τεπελένι, οι «Zalo» (βουλγάρικες διφωνίες), οι άντρες των «Pesvebi» (Γεωργία), οι «Ιώ» (Κ. Ιταλία). Μαζί τους οι Μάρθα Φριντζήλα, Γιώτα Βέη και Θεοδώρα Τζίμα.

Εισιτήρια προπωλούνται στη «Λέσχη του Δίσκου» (Ακαδημίας 57) και την «Πολιτεία» (Ασκληπιού 3). Κοστίζουν 17 ευρώ (προπώληση) και 20 ευρώ (στο θέατρο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ