Κυριακή 3 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΓΥΝΑΙΚΑ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Φασιστικές κλινικές θανάτου, «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα»!

Ηθελε, οπωσδήποτε, να σκοτώνει! Και την ίδια στιγμή να τσεπώνει! Του άρεσε, γούσταρε, πώς το λένε, να βλέπει ανθρώπους να ξεψυχάνε! Και, παράλληλα, να θησαυρίζει. Θα μπορούσε, βέβαια, να καταταχτεί στον αμερικανικό στρατό και να πάει στο Ιράκ. Να σηκώνει το όπλο και να σημαδεύει ανεξέλεγκτα! Εκεί, χιλιάδες, εκατομμύρια άνθρωποι, είναι προδιαγεγραμμένοι να πεθάνουν! Νέοι, γέροι, γυναίκες, παιδιά. «Μπαμ»! και αμέσως ένας σκούρος άνθρωπος, με γαζωμένο το στήθος από τις σφαίρες του, ακόμα και ένα μωρό, να κυλιέται στα πόδια του σαν κοτόπουλο. Να τον βλέπει να σφαδάζει και να ευφραίνεται η ψυχή του.

Μια τέτοια ευχαρίστηση, όμως, έχει πολλά μειονεκτήματα και τα χρήματα είναι ελάχιστα! Μειονεκτήματα, τα οποία ελαττώνουν την ηδονή. Η χαρά που μπορεί να προσφέρει στο δολοφόνο ένας τέτοιος θάνατος είναι αρκετά περιορισμένη! Το θύμα είναι προετοιμασμένο να πεθάνει και ο επιθανάτιος ρόγχος του είναι σχεδόν αναμενόμενος. Δυο τρία βηξίματα, λίγο αίμα από το στόμα, και αυτό σε κάποιες μόνον περιπτώσεις, και αμέσως επέρχεται ο θάνατος. Η διάρκεια του ξεψυχίσματος είναι περιορισμένη. Οι γκριμάτσες, ο πόνος στο πρόσωπο, ελάχιστος. Δεν προλαβαίνει να δημιουργήσει φασιστικά συναισθήματα! Και ο μισθός του μισθοφόρου δεν είναι δα και για να πλουτίσεις!

Αλλά ούτε οι ναζιστικοί φούρνοι προσφέρονται! Παρότι εκεί, όπως γνωρίζουμε από την Ιστορία, υπήρχαν αρκετές προϋποθέσεις. Η διαδικασία της θανάτωσης ήταν αρκετά αργή. Τα άτομα που θανατώνονταν, για πολλή ώρα χτυπιότανε στο πάτωμα, έπιαναν τις κοιλιές τους, βογκούσαν! Η αγωνία χαράκωνε τα πρόσωπά τους, έκανε το σώμα τους να τρέμει σαν το χέλι! Ομως, και εκεί, στην ανώτερη αυτή φασιστική εφεύρεση, δεν υπήρχε η «προσωπική επαφή». Ο δολοφόνος και το θύμα. Ο ένας απέναντι στον άλλον. Με όλο το χρόνο δικό τους. Εδώ ήταν χιλιάδες τα θύματα, και ήταν δεκάδες, εκατοντάδες, οι δολοφόνοι - σαδιστές, που απολάμβαναν το θέαμα.

Η ηλεκτρική καρέκλα, ακόμα και αυτή, που διαθέτει αρκετή πρωτοτυπία, που προσφέρει σημαντική ηδονή, αφού το θύμα και οι «μάρτυρες» είναι σχεδόν πρόσωπο με πρόσωπο, αφού ακούγονται οι τρελοί χτύποι της καρδιάς του θύματος, αλλά και οι γρήγορες ανάσες των παρισταμένων - ηδονιστών, δεν είναι η τέλεια ευχαρίστηση. Γιατί, και εδώ, ο θάνατος είναι σε κοινή θέα. Η ευχαρίστηση δεν είναι προσωπική. Η ηδονή είναι τεμαχισμένη...

Ολοι, λοιπόν, οι γνωστοί φασιστικοί τρόποι θανάτωσης, και η ευχαρίστηση που απορρέει απ' αυτήν, πετάγονται στα σκουπίδια μπροστά στην υπερφασιστική εφεύρεση του κύριου Λούντβιχ Μινέλι. Ο κ. αυτός σκαρφίστηκε το τέλειο έγκλημα! Εφτιαξε μια θαυμάσια, σε αρχιτεκτονική και σε πολυτέλεια, φασιστική κλινική! Λαδώνοντας από εδώ και από εκεί, ξεπέρασε τις όποιες απαγορεύσεις και τις όποιες γραφειοκρατικές δεσμεύσεις! Εμεινε μόνον ένα αγκάθι. Κανένα Σύνταγμα, καμιάς χώρας, δεν αναγνώριζε, ακόμα, τη δολοφονία. Ολες οι χώρες, όλα τα Συντάγματα, κρατάνε, ακόμα, τα προσχήματα. Ο κ. Λούντβιχ Μινέλι δεν κώλωσε! Νοίκιασε τους «καλύτερους» νομικούς και βρέθηκε η φόρμουλα.

Ιδρυμα, μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, υποβοηθούμενης αυτοκτονίας!(ΙΜΚΧΥΑ). Εδρα η «ανεκτική», η «ουδέτερη» Ελβετία! 630 άτομα, σε ελάχιστο χρόνο, πέρασαν από τον πάγκο του χασάπη και σφαγιάστηκαν! Από τη μια μεριά τα θύματα και από την άλλη ο δολοφόνος, οι συνεργάτες και οι φίλοι του. Ενα σκυλολόι φασιστών, που, κάτω από την μπέρτα της επιστήμης, καλύπτει το «τέλειο» έγκλημα. Ανθρωποι που πονάνε, άνθρωποι που έχουν χάσει την ελπίδα τους, προσφέρονται για ηδονή. Και για κέρδος!

Πρώτα να ξεκαθαρίσουμε αυτό το «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα». Σε όλα τα «ευαγή ιδρύματα» μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα κέρδη, αν υπάρχουν λογιστικά κέρδη, δεν τα παίρνει (άμεσα) κάποιος. Επενδύονται! Που σημαίνει μεγαλώνει το «ίδρυμα», έχει καλύτερα γραφεία, καλύτερα έπιπλα, μεγαλύτερη περιουσία, και, κυρίως, μεγαλύτερους μισθούς. Τα κέρδη - και τα υπερκέρδη - έχουν βρει άλλο «νόμιμο» τρόπο να μπαίνουν στην τσέπη των ιδιοκτητών!

Οσο για τις υπηρεσίες που προσφέρει αυτή η φασιστική κλινική είναι να κόβει το νήμα της ζωής των ανθρώπων που πονάνε! Να φέρνει τα θύματα στα κρεματόριά της και να τα θανατώνει! Και παράλληλα να θησαυρίζει από τις δολοφονίες!

Ενα ακόμα φασιστικό έγκλημα λαβαίνει χώρα μπροστά στα μάτια μας και με την ανοχή μας! Ολόκληρη η πολιτισμένη ανθρωπότητα παρακολουθεί αμήχανα το «θέαμα»! Ο κ. Λούντβιχ Μινέλι σκοτώνει, και εμείς δεν τον σταματάμε!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ