Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σπύρος Βελλής
Σπύρος Βελλής
Φωτ.

Τον Μάρτη του 2007 πέθανε σε ηλικία 91 χρόνων η μοναδική αδελφή μου ΜΑΡΙΚΟΥΛΑ ΖΟΥΠΙΝΑ. Στα αδέλφια του ΓΙΩΡΓΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΜΠΑΜΠΗ προστέθηκε και η Μαρικούλα. Από όλη την οικογένεια, έμεινα το στερνοπαίδι για να συνεχίσω τον αγώνα.

Στη μνήμη τους προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αρίστος Ζούπινας

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου μου ΜΠΑΜΠΗ ΖΟΥΠΙΝΑ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω στο κόμμα μας 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

Παναγιώτα Ζούπινα

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΣΠΥΡΟΣ Κωνσταντίνου ΒΕΛΛΗΣ γεννήθηκε το 1921 στο χωριό Παρασκευή Γρεβενών.

Πέθανε στις 10 Ιούνη 2003.

Στην Κατοχή, ΕΑΜίτης και μέλος του ΚΚΕ από το 1942, εντάθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ το 1943. Ελαβε μέρος σε μάχη στην Κρανιά Ελασσόνας. Το 1944 τοποθετήθηκε στην Πολιτοφυλακή Ολυμπιάδας - Καρυάς.

Τον Σεπτέμβρη του 1946, διωκόμενος, δεν παρουσιάστηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του και κατέφυγε στον ΔΣΕ. Ελαβε μέρος στη Μάχη της Δεσκάτης και στην επιχείρηση ενάντια στους τρομοκράτες του Σούρλα. Το 1947 υπηρετούσε στη φρουρά του ΓΑ και ονομάστηκε ανθυπολοχαγός. Τραυματίστηκε από αεροπλάνο στην Πυρσόγιαννη και με την αποθεραπεία του επέστρεψε στα Τμήματα του ΔΣΕ στο Γράμμο.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, το 1958 συναντήθηκε με τη γυναίκα του και την 17χρονη κόρη του.

Με τον επαναπατρισμό του εξακολούθησε την αγωνιστική δράση του.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Θεολογία πρόσφερε στην ΚΟΒ Δεσκάτης 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του θείου μου ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ από τη Θεσσαλονίκη, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος δολοφονήθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου, καθώς επίσης στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, προσφέρω την πρώτη σύνταξή μου, 480 ευρώ, στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Μπάμπης Ζούπινας
Μπάμπης Ζούπινας
Λάκης Ασκαρίδης


Μαρικούλα Ζούπινα
Μαρικούλα Ζούπινα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ