Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
3η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Συνεδρίασε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία. Πλατιά διεθνής παρουσία στις εργασίες. Το Σάββατο η κεντρική σύσκεψη της Γραμματείας Αθήνας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την 3η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, που θα γίνει στις 16 και 17 Ιούνη στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» της Αθήνας. Καθώς σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι εξορμήσεις και οι πλατιές συνδικαλιστικές συσκέψεις που διοργανώνουν οι κλαδικές και τοπικές Γραμματείες του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, χτες συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για να εξετάσει τα οργανωτικά ζητήματα της Συνδιάσκεψης.

Τόσο εισηγητικά, από τον Γ. Μαυρίκο, όσο και στις τοποθετήσεις των μελών της Γραμματείας τονίστηκε η μεγάλη σημασία της Συνδιάσκεψης, που ενισχύεται από το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη περίοδο εντείνεται η ολομέτωπη αντεργατική επίθεση, όπως επιβεβαίωσε και η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ. Κάτω από αυτό το πρίσμα, αναδεικνύεται η ανάγκη η 3η Συνδιάσκεψη να αποτυπώσει τον αγωνιστικό, ταξικό παλμό των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να συνοψίσει τα βήματα που έχουν γίνει από τα ταξικά συνδικάτα στην οργάνωση των εργαζομένων, να αποτελέσει εφαλτήριο για την ένταση της ταξικής πάλης, την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, την ανάδειξη νέων στελεχών στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Εκτός από τους εκατοντάδες συνδικαλιστές, που αυτές τις μέρες αναδεικνύονται από τις κατά τόπους συσκέψεις, τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα παρακολουθήσουν και δεκάδες εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Οργανώσεων από χώρες όλου του κόσμου (όπως από την Παλαιστίνη, το Λίβανο, την Ινδία, την Κούβα, το Σουδάν, το Βιετνάμ κ.ά.).

Το πρόγραμμα των συσκέψεων

Στο δρόμο για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ διοργανώνει την κεντρική σύσκεψη το Σάββατο 9 Ιούνη, στις 10 π.μ., στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Επίσης, η κεντρική Παμπατραϊκή Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11/6 (6.30 μ.μ., Μέγαρο Λόγου και Τέχνης).

Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας
Από τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας
Σήμερα, συσκέψεις διοργανώνουν:

  • Οι εργαζόμενοι στην Υγεία (7 μ.μ., αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων).
  • Το ΠΑΜΕ στο Χρηματοπιστωτικό Τομέα (4.30 μ.μ., «Τιτάνια»).
  • Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ (3.30 μ.μ., Χαλκοκονδύλη 37).
  • Οι εργαζόμενοι στις Αερομεταφορές (7 μ.μ., αίθουσα Λογιστών).

Επίσης, οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια, το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και το ΕΚ Ζακύνθου. Τέλος, σήμερα πραγματοποιείται και η συνέλευση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (6 μ.μ., ΕΚΑ).

Ακόμα:

  • Στις 6/6, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού. Οι καθαρίστριες στα ιδιωτικά συνεργεία, οι οδοντοτεχνίτες καιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι (6.30 μ.μ. ΕΚΑ). Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (6 μ.μ., Συνδικάτο Οικοδόμων) και η Ναυτεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση (11 π.μ., αίθουσα ΠΕΜΕΝ).
  • Στις 8/6, το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΜΜΕ (6 μ.μ., αίθουσα Λογιστών «Ναπολέων Σουκατζίδης», Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ