Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψήφισμα της ΝΑΣ για το περιβάλλον

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, η ΝΑΣ κατέθεσε στο νομαρχιακό συμβούλιο πρόταση ψηφίσματος, με το οποίο καταδεικνύονται οι ευθύνες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων για τη ζοφερή εικόνα που παρουσιάζει το περιβάλλον. Στο ψήφισμα επισημαίνεται, μεταξύ των άλλων, ότι η ευρύτερη περιοχή της Αθήνας γίνεται το πεδίο εφαρμογής των συνειδητών επιλογών των πολιτικών εκφραστών του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ καλεί το λαό να παλέψει για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Η πρόταση ψηφίστηκε μόνο από τους συμβούλους της ΝΑΣ, με την πλειοψηφία του Σώματος να τάσσεται υπέρ αντίστοιχης πρότασης της νομαρχιακής αρχής, στην οποία αποφεύγεται επιμελώς η καταδίκη της ασκούμενης πολιτικής. Αντίθετα, καλεί την κυβέρνηση σε συνεργασία για την προστασία του περιβάλλοντος, όταν είναι σαφές πως τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική τους, επέτρεψαν την άλωση του δημόσιου χώρου από το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι σύμβουλοι της ΝΑΣ, Κ. Μαρκέτης και Ηλ. Νικολόπουλος, με αφορμή χθεσινή συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας για τους τελευταίους ελεύθερους αδόμητους χώρους, τόνισαν ότι περισσεύει η υποκρισία αυτών, που είτε από άγνοια, είτε από συναίνεση σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, ανησυχούν τώρα για το περιβάλλον και για το δικαίωμα των εργαζομένων στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, στο δάσος, στους δημόσιους χώρους. Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση του Κ. Μαρκέτη ότι η υπερνομαρχία, αλλά και η διοίκηση της Νομαρχίας Αθήνας παραχώρησαν κοινόχρηστους χώρους σε ιδιώτες, «όπως έγινε, για παράδειγμα, με τη χρήση της πλατείας Πρωτομαγιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ