Πέμπτη 7 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΔΟΠ ΔΕΗ
Καταγγελία για όργιο νοθείας

Τη νόθευση της εκλογικής διαδικασίας από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΣΑΔ (ΣΥΝ) και ΔΑΚΕ στις αρχαιρεσίες της Ενωσης Διοικητικοοικονομικού Προσωπικού ΔΕΗ (ΕΔΟΠ ΔΕΗ) - που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται σήμερα - καταγγέλλει η παράταξη «ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι».

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι στις αρχαιρεσίες συμμετέχουν 500 διπλοψηφίσαντες (έχουν ήδη ψηφίσει σε άλλα σωματεία) που επιπλέον εγγράφηκαν στην Ενωση το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο αριθμός των διπλοψηφιών είναι σημαντικά μεγάλος με δεδομένο ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών φθάνει περίπου τους 3.000. Επίσης, με απόφαση των μελών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΣΑΔ (κατεβαίνουν με κοινό ψηφοδέλτιο) και ΔΑΚΕ στην Εφορευτική Επιτροπή, οι εργαζόμενοι ψηφίζουν χωρίς να επιδεικνύουν συνδικαλιστικό βιβλιάριο, κάτι που είναι παράνομο.

Την απόφαση αυτή έχουν αποδεχτεί και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Μάλιστα, οι παρατάξεις αυτές - με πρωτοστάτη συνδικαλιστικό στέλεχος του Συνασπισμού - μετά το τέλος της χτεσινής πρώτης μέρας των εκλογών, αντί να πάνε μια από τις περιφερόμενες κάλπες στην κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να φυλαχτεί, την πήγαν στο γραφείου του προέδρου της Ενωσης(!), κάτι που έγινε αντιληπτό από μέλη της «ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι» και καταγγέλθηκε.

Για όλα αυτά, η «ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι» έκανε ενστάσεις που απέρριψαν οι άλλες παρατάξεις. Με αυτό τον τρόπο, καταγγέλλει η «ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι», νοθεύονται οι διαδικασίες και αλλοιώνονται οι συσχετισμοί δύναμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ