Σάββατο 9 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΔΙΕΘΝΗ
Τα ψεύδη του Μπους

Νέο άρθρο του Φιντέλ Κάστρο

Νέα παρέμβαση έκανε χτες ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, με άρθρο στην εφημερίδα του ΚΚ Κούβας, «Γκράνμα», με τον τίτλο «Τα ψεύδη και τα τεχνάσματα του Μπους». Σε αυτό σχολιάζει δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, ότι πάει στο Βατικανό... «με το μυαλό ανοιχτό και με μεγάλη επιθυμία να ακούσει τον Πάπα και μαζί του να μοιραστεί τις αξίες του σεβασμού της ζωής, της αξιοπρέπειας του ανθρώπου και της ελευθερίας» ή πως «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι οι δημοκρατίες δεν κηρύττουν πολέμους και, γι' αυτό, ο καλύτερος τρόπος να δυναμώσει η ειρήνη είναι η προώθηση της ελευθερίας».

Ο Κάστρο καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά την υποκρισία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, κάνει αναφορά με το γνωστό καυστικό τρόπο στα εγκλήματα στο Ιράκ και σε όλες τις προφάσεις των ιμπεριαλιστών περί «αντιτρομοκρατικής πάλης», σημειώνει ότι «ο Μπους άφησε ελεύθερο έναν πασίγνωστο και δηλωμένο τρομοκράτη όπως ο Λουίς Ποσάδα Καρίλες, την ίδια μέρα της 45ης επετείου της ιμπεριαλιστικής ήττας στον Κόλπο των Χοίρων και κρατούνται φυλακισμένοι, οι πέντε Κουβανοί ήρωες», για να προσθέσει με έμφαση: «Δεν επιτρέπεται να σκεφθούμε ότι ο Μπους αγνοούσε το ποιος χρηματοδότησε τα αμέτρητα σχέδια δολοφονίας του Κάστρο».

Και συνεχίζει: «Τον Μπους τον έχουν δείξει να κάνει παράξενους μορφασμούς, ενώ μιλάει σε επίσημες εκδηλώσεις σε μέλη του Κογκρέσου και εκπροσώπους των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ καυχάται για τους εχθρούς που έχει εξοντώσει με προσωπικές διαταγές. Δημιούργησε επίσημα κέντρα βασανιστηρίων στο Αμπού Γκράιμπ και στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο. Οι πράκτορές του, ενεργώντας παράνομα, άρπαξαν άτομα από πολλές χώρες όπου τα αεροπλάνα της ΣΙΑ, σε μυστικές πτήσεις, πετούσαν με ή χωρίς άδεια των αρμόδιων αρχών. Οι πληροφορίες έπρεπε να αποσπαστούν μέσω καλά μελετημένων φυσικών βασανιστηρίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ