Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Je t' aime» με... πρόστιμο

Πρόστιμο 200.000 ευρώ επέβαλε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο ALTER για την εκπομπή της Αννίτας Πάνια «Je t' aime». Αποφάσισε επίσης, η εκπομπή να μεταδίδεται σε ζώνη που τα παιδιά δεν παρακολουθούν τηλεόραση, δηλαδή μετά τις 22.30. Τη διακοπή της εκπομπής πρότειναν ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης και τα μέλη Ιρις Αυδή και Εύη Δεμίρη.

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΕΣΡ, ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι η εκπομπή γελοιοποιεί και εκμεταλλεύεται την ιδιορρυθμία προσώπων που συμμετέχουν στο «Je t' aime». Σημείωσε επίσης, ότι ένας εκ των συμμετεχόντων στην εκπομπή ο οποίος παρευρέθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ, μπορεί να μίλησε υπέρ του «Je t' aime», είπε όμως ότι εκτός εκπομπής υφίσταται από τον κόσμο χλευασμό. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για υποβάθμιση της ποιότητας. Το ΕΣΡ πριν ασχοληθεί με την εκπομπή του ALTER είχε δεχτεί πολλές καταγγελίες.

Το ΕΣΡ επέβαλε χτες και άλλα πρόστιμα συνολικού ύψους 75.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, πρόστιμο 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Time Channel» της Θεσσαλονίκης για έλλειψη προγράμματος. Οι τηλεπωλήσεις είχαν ξεπεράσει το 58% του χρόνου ενώ το 21,3% του υπόλοιπου προγράμματος περιλαμβάνει βίντεο κλιπ. Πρόστιμο 30.000 ευρώ στο «Κανάλι 10» Αττικής γιατί εκπέμπει παράνομα και από τη Θεσσαλονίκη. Στο «EXTRA CHANNEL» 15.000 ευρώ γιατί χρησιμοποιεί παράνομα κέντρο εκπομπής από την Αίγινα. Αποφάσισε επίσης τη διακοπή του ραδιοφωνικού σταθμού της Χίου «Chiow Radio Dee Jay».

Το ΕΣΡ χτες διατύπωσε και τη σύμφωνη γνώμη του για το διορισμό των επτά μελών του ΔΣ της ΕΡΤ, του οποίου η θητεία έχει λήξει. Το ΔΣ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης - που ουσιαστικά ορίζεται από την κυβέρνηση - παραμένει το ίδιο. Ετσι μέλη είναι και πάλι οι Μενέλαος Δασκαλάκης, Διονύσιος Ζακυνθινός, Ανδρέας Αθανασίου, Αλέξης Κωστάλας, Βασίλης Τοκάκης, Βασίλης Δημητρίου και Μαρία - Αγγελική Τροχάνη.

Στο ΔΣ της ΕΡΤ συμμετέχουν και εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή), καθώς και δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι Αρης Κοντιζάς και Σίμος Σαζακλόγλου.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της προκήρυξης για τον πρόεδρο της ΕΡΤ, προκήρυξη που και αυτή είναι τυπική, αφού η κυβέρνηση «εκλέγει» τον πρόεδρο της ΕΡΤ. Στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης το ΕΣΡ είχε διατυπώσει τη σύμφωνη γνώμη του για τον Χρήστο Παναγόπουλο στη θέση του αναπληρωτή προέδρου. Η θητεία του Χρήστου Παναγόπουλου ως προέδρου της ΕΡΤ είχε λήξει στις 27 Απρίλη 2007.

Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης, το ΕΣΡ αναμένεται να συζητήσει και για το ραδιοφωνικό σταθμό «Plannet», θέμα που χρόνια παραμένει ανοιχτό. Πάντως, όπως είπε ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης οι υπεύθυνοι του σταθμού δίνουν στο ΕΣΡ τα έγγραφα που τους ζητούνται ενώ υπάρχει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ