Τρίτη 19 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Επανεξέταση» του Planet

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση - 4 και πλέον μηνών - το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξετάζει εκ νέου σήμερα την αίτηση θεραπείας του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet 99.5», στον οποίο στις 13 Φλεβάρη επέβαλλε την ποινή της αναστολής άδειας λειτουργίας.

Η πρακτική του ΕΣΡ - που δεν προχώρησε στην εφαρμογή της απόφασής του στα προβλεπόμενα χρονικά πλαίσια - είχε προκαλέσει την αντίδραση των Ενώσεων του χώρου των ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ κλπ.), που σε ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις της πλειοψηφίας του Συμβουλίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι Ενώσεις έχουν προσφύγει και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία έχει ορίσει εισηγητή για το θέμα του «Planet» και αναμένεται να το εξετάσει σε προσεχή συνεδρίασή της.

Στο μεταξύ, από τους ισολογισμούς των τελευταίων 4 χρόνων που δημοσίευσε πρόσφατα η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ραδιοσταθμού, προκύπτουν πάμπολλες παρατυπίες και σοβαρότατα προβλήματα αναφορικά με το μετοχικό κεφάλαιο και την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Στα ίδια ντοκουμέντα η παράνομη εκδίωξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στον σταθμό τον Σεπτέμβρη του 2004, παρουσιάζεται ως δείγμα ...καλής διαχείρισης των οικονομικών της εταιρείας. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να κατατεθούν σήμερα στο ΕΣΡ από την πλευρά των ενώσεων των εργαζομένων. Να σημειώσουμε τέλος ότι οι οφειλές του ραδιοσταθμού σε εργαζόμενους και ασφαλιστικούς οργανισμούς ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ