Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Πρόταση για εκεχειρία

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Πρόταση κατάπαυσης του πυρός παρουσίασαν, χτες, στην ηγεσία του λιβανικού στρατού οι Παλαιστίνιοι ουλεμάδες και θρησκευτικοί διδάσκαλοι που έχουν αναλάβει τη διαμεσολάβηση με τους μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης «Φάταχ αλ Ισλάμ». Οι μάχες και η χρήση βαρέων όπλων από το στρατό συνεχίστηκε και χτες, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός μαχητών παραμένει ταμπουρωμένος στο εσωτερικό του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού Ναχρ αλ Μπάρεντ.

Η πρόταση ήρθε τη στιγμή που τα λιβανικά στρατεύματα, μετά από πολυήμερη ανταλλαγή πυρών και πολιορκία, ανακοίνωναν ότι προχώρησαν ακόμη περισσότερο στο εσωτερικό του καταυλισμού, καταλαμβάνοντας αρκετά κτίρια που ελέγχονταν από τη «Φάταχ αλ Ισλάμ» και εξουδετερώνοντας πλήθος βομβών. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, προτείνεται τερματισμός των συγκρούσεων, διάλυση της «Φάταχ αλ Ισλάμ», ανάληψη του ελέγχου του καταυλισμού από ομάδες ενόπλων όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων και επιστροφή των προσφύγων.

Οι ίδιες, πάλι, πηγές υποστήριζαν ότι η λιβανική στρατιωτική ηγεσία επιφυλάχτηκε να απαντήσει, επικαλούμενη την ανάγκη διαβουλεύσεων και με την κυβέρνηση. Εντούτοις, φαινόταν μάλλον δύσκολο να γίνει δεκτή η πρόταση εφόσον δεν περιλαμβάνει ως προϋπόθεση τον αφοπλισμό και την παράδοση των μαχητών της «Φάταχ αλ Ισλάμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ