Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζεται ο «αποκλεισμός» του ΚΚΕ

Συνεχίζουν να προκαλούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί με την ανισότιμη και υποβαθμισμένη προβολή στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές τους των απόψεων του ΚΚΕ, διά των εκπροσώπων του, πάνω σε καίρια ζητήματα.

Για μία ακόμη φορά τα στοιχεία που έδωσε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την πολιτική πολυφωνία δείχνουν την κατάφωρη παραβίασή της εναντίον του ΚΚΕ. Η προβολή της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ στους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και στην κρατική τηλεόραση από τα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάη, φτάνει κατά μέσο όρο 91,30%. Παράλληλα, η μικρότερη προβολή του ΚΚΕ καταγράφηκε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ και του MEGA, όπου το ποσοστό είναι 2,68% και 2,76% αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά προβολής στη ΝΕΤ των δύο κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φτάνει το 90,56%, ενώ του ΚΚΕ είναι 4,16%. Στο MEGA τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 93,14% και του ΚΚΕ μόλις 2,76%, στον ΑΝΤΕΝΝΑ είναι 91,96% και ΚΚΕ 2,68%, στον ALPHA 91,48% και ΚΚΕ 3,34%, στο STAR 90,18% και ΚΚΕ 4,66% και στο ALTER 90,5% και ΚΚΕ 3,14%.

Νέα αναβολή για «Planet»

Νέα αναβολή για τη Δευτέρα, οπότε και θα καταθέσει εκ νέου υπόμνημα, πήρε χτες η ιδιοκτησία του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet». Οπως υποστήριξαν χτες οι ιδιοκτήτες του σταθμού, Αθ. Παύλοβιτς και Γ. Πολυχρονίου, προτίθενται να μεταβιβάσουν το ραδιοφωνικό σταθμό σε άλλον αγοραστή, που θα ενισχύσει το μετοχικό κεφάλαιό του με 2.900.000 ευρώ. Οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους δήλωσαν ότι δε θα ανεχτούν άλλο το καθεστώς ομηρίας στο οποίο έχουν περιέλθει, ενώ διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την άμεση διακοπή της εκμετάλλευσης από την ιδιοκτησία της ραδιοσυχνότητας.

Στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ επέβαλε συνολικά πρόστιμα ύψους 11.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, για τη μη τήρηση τεχνικών προδιαγραφών και την υπέρβαση ορίων εκπομπής επέβαλε 5.000 ευρώ στον «Power FM» Νομού Λάρισας και 3.000 ευρώ στο «Θεσσαλικό Ραδιόφωνο». Επίσης, επέβαλε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αλήθεια» της Χίου 3.000 για χρήση τριών συχνοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ