Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προκαλούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τον αποκλεισμό ή ακόμα και την υποβάθμιση της προβολής του ΚΚΕ από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές καταγγέλλει στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος, προς τον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο.

«Προκλητικά οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, αλλά και εν μέρει η κρατική τηλεόραση, συνεχίζουν τον "αποκλεισμό" ή την υποβάθμιση της προβολής του ΚΚΕ από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές. Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων η παρουσία του ΚΚΕ είναι πολύ μικρότερη ακόμη και στο εκλογικό του ποσοστό, τη στιγμή που επιβάλλεται η ισότιμη μεταχείριση όλων των κομμάτων. Οι παραβιάσεις της πολιτικής πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ είναι και εμφανείς από τα στοιχεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που στις 19/6/07 επέβαλε και πρόστιμα σε δύο ιδιωτικούς σταθμούς», αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση.

Και καταλήγει: «Η ίδια και χειρότερη κατάσταση ανισοτιμίας επικρατεί και στις ενημερωτικές εκπομπές, όπου σπάνια προσκαλούνται εκπρόσωποι του ΚΚΕ. Επειδή το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού ήδη βρισκόμαστε σε μακρόχρονη προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον υπουργό Επικρατείας, τι μέτρα θα πάρει για να αντιμετωπιστεί το όλο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ