Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «Ο ΒΥΡΩΝ»
«Ενοχλούν» τα ταξικά χαρακτηριστικά του σωματείου

Την απόπειρα της πλειοψηφίας στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) να διαγράψει το Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων» που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του σωματείου.

Οπως σημειώνουν, ως πρόσχημα οι παρατάξεις της «Ενότητας» (ΠΑΣΚΕ) και της ΔΑΚΕ - που μέσα από το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ προωθούν τη διαγραφή - χρησιμοποιούν την αλλαγή του Καταστατικού του σωματείου, που προβλέπει πλέον την εγγραφή όλων των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα μέλη του «Βύρωνα» εξηγούν ότι η μετατροπή αυτή στο Καταστατικό ήταν αναγκαία, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος απάντησης στην επίθεση που δέχονται συνολικά οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, στην ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά και γενικότερα ο εργαζόμενος λαός από την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σημειώνουν ότι «η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση σε κλαδικό σωματείο, θέτει τις βάσεις έτσι ώστε ενωμένοι και από καλύτερη θέση να απαντήσουν στην επίθεση αυτή».

Οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο «Βύρωνα» δηλώνουν πως αυτό που πραγματικά ενοχλεί την πλειοψηφία στην ΟΙΕΛΕ είναι «πως το σωματείο μας έχει πάρει ταξικά χαρακτηριστικά και με απόφασή του συμμετέχει στο ΠΑΜΕ. Είναι σωματείο που επιδιώκει την ενότητα όλων των εργαζομένων στον κλάδο. Ενα σωματείο, το οποίο αγωνίζεται πραγματικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Ενα σωματείο που δεν μπαίνει στη λογική της συναίνεσης και του διαλόγου». Παράλληλα, καταγγέλλουν την τακτική που ακολούθησε η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ όλα αυτά τα χρόνια, η οποία «διευκολύνει την εργοδοσία και δυσχεραίνει την πλευρά των εργαζομένων. Στην ισχυρή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο χώρο ουσιαστικά "τιμωρούν" τον κλάδο, συντάσσονται ξεκάθαρα στο πλευρό της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως εξάλλου συνηθίζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση σε ΕΚΑ, ΓΣΕΕ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ