Σάββατο 30 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ
Δυο μέτρα και δυο σταθμά για το γάλα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Οι επιπτώσεις στους μικρομεσαίους αιγοπροβατοτρόφους, από την αυστηροποίηση των κριτηρίων καταβολής της ειδικής επιδότησης της ποιότητας του αιγοπρόβειου γάλακτος, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής, Στ. Σκοπελίτης, Αγγ. Τζέκης και Τάκης Τσιόγκας.

Στο κείμενο της Ερώτησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν: «Η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αυστηροποιήσει τα κριτήρια καταβολής της ειδικής επιδότησης βελτίωσης της ποιότητας του αιγοπρόβειου γάλακτος, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους μικρομεσαίους αιγοπροβατοτρόφους. Μειώνοντας το μικροβιακό φορτίο από 1.500.000 σε 900.000 μικρόβια/ml και ορίζοντας μεγάλο αριθμό ετήσιων αναλύσεων, που με ευθύνη των γαλακτοβιομηχανιών δεν έγιναν στο σύνολο των παραγωγών, μαζί με τα απαράδεκτα ποσοτικά κριτήρια, που καμιά σχέση δεν έχουν με την ποιότητα, αποκλείει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων αιγοπροβατοτρόφων από την επιδότηση αυτή και ευνοεί προκλητικά τις μεγάλες αιγοπροβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις επειδή θα πάρουν όλο το ποσό το οποίο έχει παρακρατηθεί από το σύνολο των αιγοπροβατοτρόφων σε ποσοστό 10%».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τι ενέργειες θα κάνει για να μην αποκλειστεί από την επιδότηση βελτίωσης της ποιότητας η συντριπτική πλειοψηφία των αιγοπροβατοτρόφων και να μην λειτουργήσει η επιδότηση βελτίωσης της ποιότητας, σαν μηχανισμός μεταφοράς εισοδήματος από τους μικρομεσαίους αιγοπροβατοτρόφους στις μεγάλες αιγοπροβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ