Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Δε μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου... »

Λες και βρικολάκιασαν οι χουντικοί και βγήκαν στα κανάλια, λες και άκουγα τον Παπαδόπουλο να επιχειρηματολογεί, συγκεκριμένα: Τις προάλλες, στο βραδινό κεντρικό δελτίο του ALTER, ο δημοσιογράφος Τράγκας απευθυνόμενος στη Λιάνα Κανέλλη -προφανώς για να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση όταν η βουλευτίνα κατήγγειλε πως η αστυνομική βία έχει συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο - είπε το εξής επιχείρημα: «Δεν έχεις το δικαίωμα να μιλάς εσύ που είσαι εκπρόσωπος ολοκληρωτικής ιδεολογίας» και μιλούσε για τα «γκουλάγκ», τον Στάλιν και τα γνωστά. Βέβαια η Λιάνα Κανέλλη δεν έπεσε στην παγίδα και τον έβαλε στη θέση του.

Επειδή, όμως, ο Τράγκας πετάει λάσπη για να κάνει εντυπώσεις και εκφράζει έναν χυδαίο αντικομμουνισμό και στο παράθυρο δεν μπορεί κάποιος να απαντά για τα δίκαια της μεγάλης Σοσιαλιστικής Επανάστασης και την πάλη στο εσωτερικό της Σοβιετικής Ενωσης για την επικράτησή της, γιατί είναι μια μεγάλη συζήτηση, θα απαντήσω με λίγα λόγια στον Τράγκα και στον κάθε Τράγκα: Να απαντήσει η αστική τάξη που στηρίζει αυτός και όλοι οι «αδέσμευτοι» όμοιοί του δημοσιογράφοι και να απολογηθούν: Για τα ξερονήσια, τα βασανιστήρια, τα πέτρινα χρόνια, τις εκτελέσεις, την τρομοκρατία, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων μέχρι το 1982, τους πολίτες β΄ κατηγορίας κλπ. Να απαντήσουν για τον Πλαστήρα και τον Παπάγο, τον Γεώργιο Παπανδρέου και όλους αυτούς που με τις υπογραφές τους στήνονταν κομμουνιστές στον τοίχο και εξορίζονταν.

Να απαντήσουν για το τμήμα εκείνο της τάξης τους που φόρεσε γερμανικές στολές και, μετά, τις εγγλέζικες με τις αμερικανικές. Να απαντήσουν για τη δικτατορία τους και για το ξεπούλημα της Κύπρου, για το μοίρασμα του Αιγαίου, το ξέφραγο αμπέλι που κατάντησαν την Ελλάδα όπου περνούσαν ξένα στρατεύματα να χτυπήσουν τη Γιουγκοσλαβία κλπ. και που ο λαός με πρωταγωνιστές τους κομμουνιστές πρόβαλε αντίσταση.

Αν απαντήσουν γι' αυτά, τότε, μάλιστα, να κάτσουμε να συζητήσουμε για τα λεγόμενα γκούλαγκ και για την ταξική διαπάλη μέσα στη Σοβιετική Ενωση και για τον Στάλιν. «Μια ματιά» στο βιβλίο του Βέλγου δημοσιογράφου Μαρτένς θα τους μάθαινε τι συνέβαινε. Επίσης ας διαβάσουν την έκθεση του Αμερικάνου πρέσβη στη Μόσχα που απαντούσε στον Πρόεδρο και στην κυβέρνηση, τότε, των ΗΠΑ, που έγραφε: «Οι δίκες είναι δημόσιες και ανοιχτές και ο Στάλιν ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ και αν αφήσει τους πράκτορες της Γερμανίας μέσα στη Σοβιετική Ενωση ατιμώρητους για τα σαμποτάζ και την εσχάτη προδοσία που έκαναν και αυτοί επικρατήσουν, τότε η Γερμανία θα καταλάβει τη Σοβιετική Ενωση».

Επίσης ας διαβάσουν για τις τότε κυβερνήσεις τους, τους Πλαστήρες, τους Παπάγους και Σοφούληδες, τι έλεγε ο υπεύθυνος της «αμερικάνικης βοήθειας» στην Ελλάδα για την τάξη τους (από την εφημερίδα «Καθημερινή»), να τι έλεγε: «Για μια χούφτα κλεφτών που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, μιλάνε για ποίηση και για τα ωραία της ζωής και ο λαός πεινάει»... Τα ίδια βέβαια έλεγε τότε και ο κάθε αγωνιστής και το ΚΚΕ, μόνο που οι αγωνιστές στήνονταν στα 5 μέτρα, φυλακίζονταν και στέλνονταν στα ξερονήσια.

Ας μην μιλάει ο Τράγκας για τους Ελληνες κομμουνιστές. Τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία την υπερασπίστηκαν πρώτοι οι κομμουνιστές με το αίμα τους. Στο σπίτι του κρεμασμένου κύριε Τράγκα δε μιλάνε για σχοινί!

Χρήστος,εργαζόμενος από τη Ρόδο

ΥΓ: Συγνώμη που η «δημοκρατία τους» δε μου επιτρέπει να βάλω και το επώνυμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ