Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΕΗ
Ο στόχος του κέρδους φέρνει τις αβαρίες

Συζητήθηκε στη Βουλή η Ερώτηση του ΚΚΕ για το μπλακ άουτ στη Βόρεια Ελλάδα

Την πολιτική παράδοσης της ΔΕΗ στους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ενέργειας, κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, με αφορμή τη συζήτηση Ερώτησης του Κόμματος για την πρόσφατη φωτιά στο Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) του Ωραιοκάστρου, που προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης περιοχών της Βόρειας Ελλάδας. Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Αναστάσιος Νεράντζης θέλησε να παρουσιάσει μια εικόνα εξαιρετικής λειτουργίας της ΔΕΗ, που όμως δε δικαιολογεί ένα ατύχημα τέτοιου μεγέθους.

Ο υφυπουργός Βιομηχανίας υποστήριξε ότι «η ΔΕΗ συντηρεί ανελλιπώς τον εξοπλισμό της, εκσυγχρονίζει αυτόν μαζί με τα συστήματα προστασίας». Παράλληλα, παραδέχτηκε την έλλειψη προσωπικού, παραπέμποντας στις διαδικασίες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 2.035, η οποία όπως σημείωσε θα χρειαστεί «μακρό χρονικό διάστημα» για να ολοκληρωθεί.

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά, ο Αγγελος Τζέκης σημείωσε ότι οφείλεται σε «ακατάλληλο υλικό, όπως μας είπαν οι τεχνικοί», σημειώνοντας ότι «η προμήθεια των μηχανημάτων αυτών έγινε με μειοδοτικό διαγωνισμό και ότι όταν βέβαια βάζεις μπροστά το κέρδος της ΔΕΗ, τη μείωση του κόστους, τότε κάνεις σκόντο στην ποιότητα των υλικών». Συνέχισε τονίζοντας ότι «στο ΚΥΤ Ωραιοκάστρου δεν υπάρχει κανένα μέτρο ασφάλειας», ενώ παράλληλα υπάρχει «τεράστια έλλειψη προσωπικού», με αποτέλεσμα να «προχωράνε οι εργολαβίες σε πολλές δραστηριότητες της ΔΕΗ». Κάνοντας ένα συνολικό πολιτικό σχόλιο, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «μπροστά στην ιδιωτικοποίηση για να ωφεληθούν οι μεγαλομέτοχοι και οι ενεργειακοί ιδιωτικοί όμιλοι που θέλουν να μπουν στο ενεργειακό κύκλωμα θυσιάζετε τα συμφέροντα του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ