Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η μικρομεσαία αγροτιά να τιμωρήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!

Παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για το αγροτικό ζήτημα, σε εκδήλωση της ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος

«Αν η μικρομεσαία αγροτιά δε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να γίνει τιμωρός τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα εμφανίζονται να τη "λυπούνται", τα γεγονότα που θα ζήσει τα επόμενα χρόνια, ίσως ακόμα δεν μπορεί να τα φανταστεί». Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ των άλλων, σε εκδήλωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, στον Αλμυρό, στην οποία παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Κόμματος για το αγροτικό ζήτημα.

Τις θέσεις παρουσίασαν ο Β. Μπούτας, μέλος της ΚΕ και ο Απ. Νάνος, μέλος του Γραφείου της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, παρουσία πολλών μελών, φίλων και οπαδών του Κόμματος. Οπως τόνισαν οι ομιλητές, το αγροτικό πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τη Θεσσαλία και δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά και την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής. Και πρόσθεσαν ότι είναι μία από τις αιτίες επιδείνωσης της θέσης της εργατικής τάξης και της φτωχομεσαίας αγροτιάς, καθώς η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών που αυτά συνεπάγονται, έχουν πολλαπλές συνέπειες.

Οσον αφορά στην ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ, υπογράμμισαν, ότι με την εφαρμογή της φάνηκαν αμέσως οι πρώτες συνέπειές της και σημείωσαν ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι συνολικά υπεύθυνοι γι' αυτή την κατάσταση, ενώ και ο ΣΥΝ θεωρεί αυτή την πολιτική μονόδρομο.

Καταλήγοντας, αφού παρουσίασαν τις προτάσεις διεξόδου του ΚΚΕ, τόνισαν ότι για ν' ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης υπέρ του λαού, απαιτούνται βαθιές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές για την προοπτική της Λαϊκής Εξουσίας και Λαϊκής Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ