Σάββατο 7 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
16ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Γέμισε νιάτα η παραλία

Σε πλήρη λειτουργία η κατασκήνωση στην Ανάβυσσο, εκδηλώσεις σήμερα στο Λαύριο και ομιλία στις 9.30 μ.μ. από την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Αύριο η επίσκεψη στη Μακρόνησο

Στο Τεχνολογικό Πάρκο φιλοξενείται έκθεση του Μακρονησιώτη ζωγράφουΓ. Φαρσακίδη
Στο Τεχνολογικό Πάρκο φιλοξενείται έκθεση του Μακρονησιώτη ζωγράφουΓ. Φαρσακίδη
Με τις αποσκευές και τις κόκκινες σημαίες στα χέρια άρχισαν από χτες το απόγευμα να φτάνουν στην παραλία της Αναβύσσου χιλιάδες νέοι για να πάρουν μέρος στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. Η παραλία του Αϊ Νικόλα, κοντά στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, άρχισε να γεμίζει ζωή, γέλια και τραγούδια, νεανική ορμή, με τα πούλμαν να αδειάζουν από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ τους κατασκηνωτές από όλη τη χώρα. Στην είσοδο, τους υποδέχεται το σύνθημα «Τίποτα δε χαρίζεται, χαμένος ο αγώνας που δε γίνεται», έξω από το χώρο της κατασκήνωσης, την οποία διαμόρφωσαν με την εθελοντική τους δουλιά οι νέοι της ΚΝΕ.

Αυτή τη χρονιά χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα θα βρεθούν και θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις στο Λαύριο, μια πόλη - σύμβολο του εργατικού μόχθου, του τεράστιου φυσικού πλούτου και τελικά της τεράστιας κερδοφορίας που οι εργαζόμενοι δεν καρπώνονται. Μια πόλη, στην οποία γράφτηκε ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα. Θα επισκεφθούν τη Μακρόνησο, το ξερονήσι όπου μαρτύρησαν, αλλά δε λύγισαν πάνω από 100.000 «ανυπάκουοι», ανυπότακτοι στον ιμπεριαλισμό κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές.

Από χτες και για δύο μέρες, χιλιάδες νέοι, μέσα από τη συλλογικότητα της οργανωμένης ζωής και πάλης, θα έρθουν σε επαφή με την ιστορία του τόπου και του λαϊκού κινήματος, θα διαδηλώσουν και όλα αυτά σε συνδυασμό με πλούσιο πολιτιστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με αθλητικές δραστηριότητες, με τραγούδι, γλέντι και θάλασσα. «Καλώντας ένα νέο άνθρωπο να έρθει για πρώτη φορά στο διήμερο της ΚΝΕ, προσπαθώ να του μεταφέρω τη δική μου εμπειρία από το πόσο καλά συνδυάζεται η ομαδική ζωή με τη γνωριμία της ιστορίας του τόπου και πόσο αναδεικνύεται η ερασιτεχνική δημιουργία, η διασκέδαση κοντά στη φύση, πράγματα που δύσκολα τα βρίσκει σήμερα ο νέος άνθρωπος», μας είπε χαρακτηριστικά η Ηλέκτρα, φοιτήτρια από την Αθήνα.


«Η επίσκεψη στο Λαύριο και στη Μακρόνησο διαπαιδαγωγούν τη νεολαία να μη σκύβει το κεφάλι στις δυσκολίες. Διδάσκει αγώνα με αυταπάρνηση, αντιιμπεριαλιστική δράση και όλα αυτά μέσα και από τη διασκέδαση που επιλέγουν οι νέοι κομμουνιστές», μας λέει ο Φίλιππος από τη Χαλκίδα. Η Νιόβη, φοιτήτρια από την Αθήνα, σημειώνει ότι «έχει μεγάλη σημασία νέοι άνθρωποι που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τη Μακρόνησο, όπως και εγώ, να μάθουμε την ιστορία που δε μας διδάσκουν στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο και που επιπλέον στις μέρες μας παραχαράσσεται». Ο Αρης δηλώνει ότι συμμετέχει τα τελευταία οκτώ χρόνια στα διήμερα της ΚΝΕ «και κάθε χρόνο με εκπλήσσει περισσότερο. Στα διήμερα αυτά πέρα από τη συλλογική ζωή, τη διαδήλωση και τη διασκέδαση, επιδιώκουμε, και σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι να έρθουν κοντά στον τρόπο ζωής και δράσης της ΚΝΕ, σε επαφή με την ιδεολογία μας και να ακούσουμε κι εμείς τις απόψεις των νέων ανθρώπων».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ