Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Δίωξη εκ νέου για τον πρώην επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας Χόρχε Νογκέρα αναφορικά με τις σχέσεις του με τις ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις, ενώ και νέα μήνυση εναντίον πολυεθνικής, αμερικανικών συμφερόντων, της «Ντράμοντ», κατατέθηκε αναφορικά με τη στήριξή της, οικονομική και ηθική, προς τις ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

ΣΑΝΤΟ ΝΤΟΜΙΝΓΚΟ.-- Με διαδηλώσεις, που παρέλυσαν το κέντρο της πρωτεύουσας της Δομινικανής Δημοκρατίας, σημαδεύτηκε η χτεσινή ημέρα γενικής απεργίας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τους τομείς υγείας, εκπαίδευσης και ασφάλειας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου Λεονέλ Φερνάντες.

ΜΟΣΧΑ.-- Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας - ένα όργανο που συντονίζει την εθνική πολιτική ασφαλείας και του οποίου προεδρεύει ο Βλαντιμίρ Πούτιν - υπέβαλε πριν δύο εβδομάδες ο Ιγκόρ Ιβανόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφαξ». Η απόφαση του Κρεμλίνου για το αν θα γίνει αποδεκτή η παραίτησή του αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΜΑΖΑΡ - Ι - ΣΑΡΙΦ, ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Σύμφωνα με ισχυρισμούς των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κατοχής, ένα Αφγανό αγόρι, ηλικίας 10 ετών, σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με μαχητές των Ταλιμπάν στην επαρχία Κουνάρ, του Αφγανιστάν, την Κυριακή και τρεις ακόμα πολίτες τραυματίστηκαν. Χτες ένας Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ σε στρατιωτική βάση, σκοτώνοντας τέσσερις ακόμα πολίτες και έναν Αμερικανό στρατιώτη, ενώ σε επιδρομή των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν δύο παιδιά και ένας φερόμενος ηγέτης των Ταλιμπάν.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Αποστολή επιθεωρητών στη ΛΔ Κορέας ενέκρινε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) για την επίβλεψη της διάλυσης του στρατιωτικού πυρηνικού της προγράμματος, με την έναρξη των εργασιών να τοποθετείται στα τέλη της εβδομάδας.

ΒΙΕΝΝΗ.-- «Μείωση του ρυθμού επέκτασης της διαδικασίας εμπλουτισμού ουρανίου» διαπίστωσαν οι επιθεωρητές της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας στις τελευταίες επισκέψεις τους στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε, χτες, ο επικεφαλής της ΔΕΑΕ, Μουχάμαντ αλ Μπάρανταϊ, τονίζοντας ότι, ίσως, χρειάζεται ακόμη χρόνος πριν την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων.

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Απομακρύνθηκε από τον πρωθυπουργό Γιαροσλάβ Καζίνσκι ο αναπληρωτής του Αντρέι Λέπερ, ο οποίος, με τη σειρά του, εκτίμησε ότι η κίνηση αυτή άνοιξε το δρόμο στην κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ