Τρίτη 17 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΘΕΑΜΑΤΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνεχίζεται η ομηρία των συμβασιούχων

Συνέχεια στην ομηρία 13 συμβασιούχων έδωσαν οι αιρετοί του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) που πρόσκεινται σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, καθώς αρνήθηκαν τη μονιμοποίησή τους. Ετσι, οι 13 οδηγοί στη μεταφόρτωση απορριμμάτων θα εξακολουθούν να δουλεύουν υπό το καθεστώς των ανανεούμενων συμβάσεων, καθώς η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ αποφάσισε να μην παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα εναντίον απόφασης δικαστηρίου που τους μονιμοποιούσε.

Οι μόνοι που αντέδρασαν στην απόφαση αυτή - που αποτελεί συνέχιση της πολιτικής της εργασιακής ομηρίας που ακολουθούσε και η προηγούμενη Διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ - ήταν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, που στήριξαν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και του Σωματείου τους για μονιμοποίηση.

Αντ' αυτού, οι εκπρόσωποι του δικομματισμού και του ΣΥΝ αποφάσισαν να «στρίψουν διά ...του ΑΣΕΠ». Παρέπεμψαν, δηλαδή, την ανάγκη για σταθερή δουλιά στην ...ελπίδα να προσληφθούν ως μόνιμοι οι εν λόγω εργαζόμενοι, μέσω προκήρυξης θέσεων που θα κάνει ο ΕΣΔΚΝΑ με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Δεν προκαλεί εντύπωση το εμπόριο αυτό ελπίδας, όταν την ίδια αντεργατική πολιτική ακολουθούν οι αιρετοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, και στους δήμους τους. Αντίθετα, ο δήμαρχος Νίκαιας, Στ. Μπενετάτος, στην τοποθέτησή του στο ΔΣ, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ του αιτήματος των εργαζομένων και του σωματείου τους, όπως κάνει και στο δήμο, υπερασπιζόμενος το δικαίωμά τους στη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ