Τετάρτη 18 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαρκές έγκλημα κατά των εργατών

Να προστατέψει με κάθε τρόπο και μέσο την ανθρώπινη ζωή στους τόπους δουλιάς, να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες και να αποδώσει όλες τις ποινικές ευθύνες, απαιτεί το ΚΚΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ. Με Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε χθες η βουλευτής του Κόμματος, Βέρα Νικολαΐδου, στον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, επισημαίνονται τα εξής:

«Ενα διαρκές έγκλημα κατά των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος συντελείται εδώ και δεκαετίες. Μόνον έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν οι πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις σε βάρος τους. Πρόκειται για τις πολιτικές που θεσμοθέτησαν την ασυδοσία των εργοδοτών, την ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας και ελέγχων, που στήριξαν την ατιμωρησία των υπευθύνων, που θυσίασαν και συνεχίζουν να θυσιάζουν στο βωμό του κέρδους αμέτρητες ζωές εργατών, την ίδια στιγμή που τους περιορίζουν το εισόδημα και τα δικαιώματα, την ίδια στιγμή που ποινικοποιούν τους αγώνες τους. Γι' αυτό οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων!

Τα πιο πρόσφατα, ίσως όχι τα τελευταία θύματα, ο Δημήτρης Φαμπιόλης, 60 χρόνων, και ο 23χρονος Βασίλης Ηρακλέους, που στις 16 Ιούλη υποχρεώθηκαν να εκτελέσουν σωληνουργικές εργασίες σε "γκαζωμένη" δεξαμενή του "AILSA CRAIG", το οποίο διέθετε πιστοποιητικό απαλλαγής πετρελαιοειδών που επέτρεπε την εκτέλεση αποκλειστικά και μόνο εργασιών καθαρισμού! Ομως "ο χρόνος είναι χρήμα" για εφοπλιστές και εργολάβους και όπως φαίνεται, οι εργάτες "αναλώσιμο υλικό". Αλλωστε, αυτή η αντίληψη έχει την πλήρη πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης της ΝΔ, που, μέσω τους εκπροσώπου της, έσπευσε να δηλώσει ότι πρόκειται για "ατύχημα", προσβάλλοντας ακόμα και τους νεκρούς!

Αλλωστε, στην ίδια κατεύθυνση, κινείται και ο νόμος της ΝΔ, ο οποίος δίνει το δικαίωμα στον καθένα που δηλώνει εργολάβος, να στρατολογεί ανέργους, ανειδίκευτους ή εξαθλιωμένους ανθρώπους και να τους βάζει στις πιο σκληρές συνθήκες δουλιάς, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την ανάγκη τους να επιβιώσουν».

Τέλος, η βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον αρμόδιο υπουργό, «αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αποδώσει όλες τις ποινικές και να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες. Αν θα προστατέψει, με κάθε τρόπο και μέσο, την ανθρώπινη ζωή στους τόπους δουλιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ