Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ - ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
Οι ουσίες κάνουν ... πεντάλ

Ούτε φέτος φαίνεται να γλιτώνει ο ιστορικός διεθνής ποδηλατικός αγώνας του «Γύρου της Γαλλίας» από το ...φάντασμα της χρήσης αναβολικών. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο δημοφιλής αγώνας στο ιστορικό του περιλαμβάνει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις χρήσης αναβολικών, αφού η πίεση για την επιτυχία προς τους αθλητές που αγωνίζονται κυρίως από τους χορηγούς και τις εταιρείες που δίνουν τη δική τους μάχη είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Και αυτό γιατί τα χρήματα είναι πάρα πολλά καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση θεωρείται η «Μέκκα της ποδηλασίας». Η φήμη της διοργάνωσης μάλιστα την καθιστά το τρίτο σημαντικό αθλητικό γεγονός μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Μουντιάλ Ποδοσφαίρου.

Οι περιπτώσεις του περσινού νικητή Φλόιντ Λάντις που κατηγορείται για χρήση αναβολικών αλλά και του σπουδαίου ονόματος της διοργάνωσης και πλέον πολυνίκη που είχε τις δικές του περιπέτειες Λανς Αρμστονγκ (είχε κατηγορηθεί αλλά αθωώθηκε) είναι μερικές από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Χτες είχαμε το πρώτο κρούσμα και για τη φετινή χρονιά. Ο ποδηλάτης της T-Mobile, Πάτρικ Σίνκεβιτς βρέθηκε «θετικός» σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, όπως μεταδίδουν δύο από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Γερμανίας, που καλύπτουν τη διοργάνωση. Ο αθλητής υποβλήθηκε σε έλεγχο τον Ιούνη, ένα μήνα πριν την έναρξη του Γύρου και σύμφωνα με την Ομοσπονδία ποδηλασίας της χώρας η εξέταση του πρώτου δείγματος ήταν θετική. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Σίνκεβιτς ενδέχεται να αποβληθεί από την ομάδα του, ενώ έχει πέντε μέρες να αποφασίσει αν θα επιλέξει την εξέταση και του δεύτερου δείγματος. Σε περίπτωση που αυτό επαληθεύσει το πρώτο, τότε η τιμωρία είναι σίγουρη, όπως και η οριστική απομάκρυνσή του από την Τ-Mobile. «Είναι αδύνατον. Δε γνωρίζω τίποτα γι' αυτό», δήλωσε γεμάτος έκπληξη στο κανάλι PDA ο Σίνκεβιτς ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του 8ου ετάπ και θα υποβληθεί σε εγχείρηση τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα του ήταν έξι φορές μεγαλύτερα από το επιτρεπόμενο όριο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά τη φετινή χρονιά ο χώρος της ποδηλασίας είχε συγκλονιστεί από σκάνδαλο ντόπινγκ στην Ισπανία που αφορούσε αρκετούς αθλητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ