Κυριακή 22 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΙΝΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ Με τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα 12 ετών, αναπτύχθηκε η οικονομία της Κίνας το δεύτερο τρίμηνο. Παράλληλα, όμως, σημειώθηκε μεγάλη άνοδος του πληθωρισμού. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 11,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Πεκίνο, από 11,1% το πρώτο τρίμηνο. Ο πληθωρισμός αναρριχήθηκε στο 4,4% τον Ιούνη. Η κυβέρνηση μελετά την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Μετά τους σιδηροδρόμους και το μετρό του Λονδίνου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στα χέρια των ιδιωτών. Την περασμένη Τρίτη η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας, η ΜΕΤΡΟΝΕΤ, δήλωσε αδυναμία να υλοποιήσει το εκσυγχρονισμό του δικτύου. Τώρα η κυβέρνηση της Βρετανίας και η δημοτική αρχή του Λονδίνου αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο διακοπής κάποιων γραμμών σε συνδυασμό με αύξηση των κομίστρων.

H PUMA AΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Σημαντική εξέλιξη στο χώρο της βιομηχανίας αθλητικών ειδών συνιστά η απόκτηση του απόλυτου ελέγχου της «Puma», της γνωστής γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών ένδυσης, από τον όμιλο όμιλος PPR του Γάλλου μεγιστάνα Φρανσουά Πινό. Η διαδικασία ξεκίνησε τον Απρίλη, όταν ο όμιλος απέκτησε το 27,1% των μετοχών της «Puma» και σήμερα ελέγχει το 62,1%. Η εξαγορά αποτιμάται σε 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια και θωρακίζει την «Puma» στην τρίτη θέση διεθνώς μετά τις «Nike» και «Adidas».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ