Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παλιά τους τέχνη... στο ΠΑΣΟΚ

Τελευταία έχει φουντώσει η επίθεση του ΠΑΣΟΚ ενάντια στο ΚΚΕ. Κυριολεκτικά έχουν αφηνιάσει. Πρόκειται για μια επιμελέστατα οργανωμένη βρωμοδουλιά που στοχεύει στην αποδυνάμωση του ΚΚΕ και στη λεηλασία των ψηφοφόρων του. Κι αυτό γιατί; Γιατί το ΚΚΕ αρνείται να μπει στην υπηρεσία του και να γίνει το δεκανίκι και ο νεροκουβαλητής τους στην προσπάθεια να ξαναπάρουν την κουτάλα της εξουσίας.

Ιδιαίτερα, φαίνεται, τους εξοργίζει η προσπάθεια που κάνει για να αποκαλυφθεί η ταύτιση της πολιτικής τους με την κυβερνητική. Εξ ου και το τροπάρι «για αριστερό ψάλτη της δεξιάς», για «κόμμα που δεν εννοεί να εκσυγχρονιστεί» (διάβαζε να υποταχθεί στα συμφέροντα της ολιγαρχίας), για «χαμένη ψήφο στο ΚΚΕ» (αλλά κερδισμένη από τους πανέξυπνους ΠΑΣΟΚους), και άλλα παρόμοια.

Μερικοί νομίζουν πως αυτή η φάμπρικα είναι καινούρια, αλλά κάνουν λάθος. Είναι παμπάλαιη και την έχουν χρησιμοποιήσει και οι ίδιοι από της συστάσεως του κόμματός τους και οι πολιτικοί τους πρόγονοι. Από τη δεκαετία του 1970 και πριν ακόμη σκαρφαλώσουν στην εξουσία, πλησίαζαν συστηματικά τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και άρχιζαν με μαστοριά το ...δούλεμα. Το ΚΚΕ, έλεγαν, είναι κόμμα ηρωικό. Εχει μεγάλη προσφορά στους εθνικούς λαϊκούς αγώνες και έχει μεγάλες θυσίες για τα λαϊκά συμφέροντα. Και οι κομμουνιστές είναι αλύγιστοι και ανιδιοτελείς αγωνιστές. Αλλά, βρε παιδί μου, και αν το ΚΚΕ πάρει την πλειοψηφία, δεν πρόκειται να του δώσουν την εξουσία, αλλά θα έχουμε δικτατορία, έλεγαν! Για να καταλήξουν στο ψητό: Γι' αυτό όλοι πρέπει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να διώξουμε, τώρα, την ...καταραμένη δεξιά. Και αργότερα, όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, όλοι μαζί ψηφίζουμε το ΚΚΕ.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτή η ...μηχανή είχε επιτυχία, πολύ περισσότερο που οι πρωταγωνιστές της φορούσαν μάσκα και μάλιστα ...φιλοκομμουνιστική. Η ώρα όμως, που «όλοι μαζί θα ψηφίσουμε το ΚΚΕ» δεν επρόκειτο να έλθει ποτέ και ούτε είχαν κάτι τέτοιο στο νου τους. Γι' αυτό όταν έγιναν κυβέρνηση, συνέχισαν το ίδιο βιολί, φορώντας την ίδια μάσκα και χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα. Μόνο που τώρα, αντί να λένε ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να φύγει η δεξιά, έλεγαν: Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να μην ξανάρθει η δεξιά και αρχίσει πάλι να μας φακελώνει και να μας στέλνει εξορία (έβαζαν και τον εαυτό τους μέσα οι ...ερίφηδες, σάμπως ποτέ αυτοί να φακελώθηκαν ή να πήγαν εξορία)!

Αυτή η φάμπρικα συνεχιζόταν χρόνια και χρόνια. Κι όσο έφερνε καρπούς φορούσαν οι ΠΑΣΟΚοι τη μάσκα τους. Οταν, όμως, το ΚΚΕ άρχισε να αντιδρά έντονα σ' αυτή τη ...ληστρική επιδρομή(στις δημοτικές εκλογές του 1986), τότε οι μάσκες έπεσαν, οι γαλιφιές και οι... μαλαγανιές εξαφανίστηκαν και πρόβαλε το οργισμένο και απαίσιο πρόσωπο του χοντροκομμένου αντικομμουνισμού... Ακούς εκεί να μη θέλουν αυτοί οι χοντροκέφαλοι κομμουνιστές να βάλουν ένα χεράκι να διώξουμε τη δεξιά και να ξαναπάρουμε την κουτάλα της εξουσίας! Βαράτε τους λοιπόν...

Ας τους αφήσουμε να σκούζουν και να οδύρονται. Δε θα τους περάσει. Οι κομμουνιστές δε θα γίνουν ο πολιορκητικός κριός, για να έλθουν στην εξουσία αυτοί και να εφαρμόσουν τη νεοδημοκρατική αντιλαϊκή πολιτική. Θα συνεχίσουν ακλόνητοι να διαφωτίζουν το λαό, ώστε μια μέρα να νιώσει ότι η εξουσία ανήκει σ' αυτόν και πρέπει να την πάρει ο ίδιος στα χέρια του.

Γιάννης ΓΟΥΣΕΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ