Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ντίνος Λύτρας
Ντίνος Λύτρας
Φωτ.

Στις 21 Ιούλη 2007, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 χρόνων ο ΠΑΥΛΟΣ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ, μέλος του ΚΚΕ.

Ο Π. Διακογεωργίου πάνω από 100 μέρες έδωσε την προσωπική του μάχη με την επάρατο νόσο, με την ίδια δύναμη και αξιοπρέπεια που έδινε και τις κομματικές μάχες.

Στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ η σύζυγός του Βάσω και τα παιδιά του Νίκος και Χρυσάνθη 500 ευρώ και οι Κομματικές Οργανώσεις του ΕΜΠ 300 ευρώ.

* * *

Με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΟΝΤΑ, μέλους του ΚΚΕ έως το θάνατό του, η σύζυγός του Ελλη και τα παιδιά του Ανθούλα και Σπύρος προσφέρουν στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αθήνας.

* * *

Φωτ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ακριβή μνήμη των αξέχαστων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ και ΣΩΤΗΡΗ ΝΙΚΑ, οι οποίοι έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων, 20 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκαν έως το τέλος της ζωής τους.

Μπαρμπα-Θάνος Περρέας, 85χρονος αντιστασιακός, ανάπηρος πολέμου, από τα Παλαιά Σφαγεία.

* * *

Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και μαχητής του ΔΣΕ, διατέλεσε πρόεδρος του Παραρτήματος Λαυρίου της ΠΕΑΕΑ και έως το θάνατό του συμμετείχε δραστήρια στους λαϊκούς αγώνες για την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατό του η γυναίκα του Κωνσταντίνα Χασιώτη προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Ο ΝΤΙΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ, από την Ιτέα Φωκίδας, φοιτητής στην Κατοχή, ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΝ, με το ψευδώνυμο Λαός, πολέμησε ενάντια στους κατακτητές στη θάλασσα, αλλά και στο βουνό.

Μετά την Απελευθέρωση, κυνηγημένος, καταφεύγει στο ΔΣΕ, στα τμήματα του Διαμαντή στον Παρνασσό. Το 1949, που ήταν ζωσμένα όλα τα περάσματα στη Φωκίδα, από στρατό και ΜΑΥ, αυτός με την ομάδα του ελίσσεται και ξεφεύγει.

Παναγιώτης Πετρούνιας
Παναγιώτης Πετρούνιας
Στις 29 Ιούλη 1949 πέφτει σε ενέδρα στη Χρυσαΐτικη Βρύση, έξω από την Ιτέα και, όπως είναι κυκλωμένος, αυτοκτονεί με τη χειροβομβίδα που κρατούσε πάντα για τελευταία «άμυνα», όπως έλεγε.

Την άλλη μέρα οι αντίπαλοί του έβαλαν το πτώμα του σε ανοιχτό αυτοκίνητο, μαζί με τον πατέρα του, τον οποίον κρατούσαν στη φυλακή, και τον περιέφεραν. Ο πατέρας του, ο μπαρμπα-Λευτέρης, πνίγοντας τον πόνο του, δεν άφησε ούτε ένα δάκρυ, για να μην ντροπιάσει τον νεκρό γιο του.

Στη μνήμη του προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βάθης.

Η εξαδέλφη του Βαγγελίτσα Λύτρα

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΡΑΒΕΛΑ ο πεθερός και η πεθερά του, Νίκος και Αρτεμης Καραμίντζιου προσφέρουν στη ΝΕ Τρικάλων 30 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ