Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ «ΠΙΝΔΟΣ»
Τον απέλυσαν γιατί διεκδίκησε τη σύμβαση

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ

Σε ωμή προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού προχώρησε η διοίκηση του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ», απολύοντας εργαζόμενο - οδηγό στα ψυγεία της επιχείρησης και προχωρώντας σε μετατάξεις συναδέλφων του, όταν οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν να εφαρμοστεί η υφιστάμενη συλλογική σύμβαση εργασίας που αφορά μεταξύ άλλων παροχές για αποζημιώσεις εκτός έδρας και διανυκτερεύσεις.

Πρόκειται για ενέργειες που καταδεικνύουν την εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία που επικρατεί συνολικά στους χώρους δουλιάς, την οποία τροφοδοτούν συνδικαλιστές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η διοίκηση του σωματείου (ΠΑΣΚΕ) αρνήθηκε να υποστηρίξει τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα των εργαζομένων, προβάλλοντας ως άλλοθι ότι πρόκειται για συνεταιριστική επιχείρηση και τέτοιου είδους απαιτήσεις δε συμβάλλουν στην ανάπτυξή της!

Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο της γρίπης των πουλερικών, η συγκεκριμένη διοίκηση και πάλι συντάχθηκε με την απόφαση της διοίκησης να περικοπούν οι μισθοί των εργαζομένων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες της επιχείρησης για τις οποίες οι εργαζόμενοι δεν είχαν καμία ευθύνη. Και όλα αυτά όταν ο υποτιθέμενος συνεταιριστικός χαρακτήρας, για τον οποίο κόπτονται, είναι μακριά από τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες και των μικρομεσαίων παραγωγών. (Για παράδειγμα: Συμμετοχή και εισόδημα των συνεταίρων ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας, θυγατρικές επιχειρήσεις με «φασονίστες» που δουλεύουν με τους ίδιους όρους που δουλεύουν οι «φασονίστες» σε ιδιώτες κ.ά.).

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το οικονομικό περιβάλλον και το θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οδηγεί τους εναπομείναντες συνεταιρισμούς να απεμπολούν όλο και περισσότερο τα όποια συνεταιριστικά τους χαρακτηριστικά: Να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με απαρέγκλιτο στόχο την ανταγωνιστικότητα - κερδοφορία σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των μικρομεσαίων παραγωγών. «Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας προϋποθέτει τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων», τονίζεται.

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλεί τη διοίκηση της «ΠΙΝΔΟΥ» να σταματήσει τον αντεργατικό της κατήφορο, να επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Υπογραμμίζει, ακόμα, την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να καταδικάσουν στις επερχόμενες εκλογές τα κόμματα του δικομματισμού και να στηρίξουν το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Θερίζουν» η ανεργία και η ανασφάλεια (2010-11-13 00:00:00.0)
Κάλπικος ο δικομματικός καβγάς για τις ευθύνες (2010-03-30 00:00:00.0)
Οδηγούν τη ΣΒΕΚΗ σε κλείσιμο (2010-03-25 00:00:00.0)
Η δίωξη του Ν. Γλυνάτση δε θα περάσει (2002-04-06 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημά της (1996-09-11 00:00:00.0)
Μοναδικό στήριγμα οι συνεταιρισμοί (1995-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ