Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-0
Μπορούσε περισσότερα

Η περιπέτεια δεν είχε ευτυχές τέλος. Η εθνική ομάδα Νέων ηττήθηκε στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με 1-0. Και έτσι η γεύση που τελικά μένει είναι γλυκόπικρη. Η δεύτερη θέση δεν είναι καθόλου λίγη. Αποτελεί σημαντική επιτυχία. Το ίδιο, αν όχι περισσότερο - αν αναλογιστούμε και την ηλικία των διεθνών - από πλευράς εμπειριών, και η πορεία. Ομως όταν φτάνεις στον τελικό, ζητάς την ολοκλήρωση. Και αυτή δεν ήρθε.

Και ίσως μάλιστα ο τρόπος να πίκρανε περισσότερο αυτά τα παιδιά. Η Ισπανία ήταν το φαβορί. Και μόνο το γεγονός ότι μετράει τρεις κατακτήσεις στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις είναι ενδεικτικό. Αλλά από την άλλη η διαφορά, εντός παιδιάς, δεν ήταν τόσο μεγάλη. Περισσότερο έχασε τον αγώνα η ελληνική ομάδα, παρά τον κέρδισαν οι «φούριας ρόχας».

Οι Ισπανοί μπήκαν δυναμικά και στην αρχή κυριάρχησαν. Εδειχναν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και να έχουν περισσότερες επιλογές. Και όμως οι «γαλανόλευκοι» ήταν αυτοί που δύο φορές έφθασαν στην πηγή. Αλλά δεν ...ήπιαν νερό. Αρχικά ο Μήτρογλου και στη συνέχεια ο Νίνης δεν τα κατάφεραν σε τετ α τετ. Αν, τουλάχιστον, ο ένας από τους δύο είχε ευστοχήσει, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Ομως, με τα αν δεν έρχεται αποτέλεσμα. Πολύ περισσότερο, όσο αυτά αυξάνονται. Γιατί ένα τεράστιο αν συνοδεύει και το λάθος του Στρατηλάτη, από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Κακός υπολογισμός του Ελληνα τερματοφύλακα, έδωσε το δικαίωμα στον Παρέχο να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ (38΄). Ως τη λήξη του ημιχρόνου οι Ισπανοί έδειχναν να ενδιαφέρονται κυρίως για την ανάπαυλα και τη διατήρηση των κεκτημένων, παρά για την αύξηση του σκορ.

Στην επανάληψη, ιδιαίτερα μετά το δεκάλεπτο, αυτό δεν αποτελούσε ένδειξη, αλλά γεγονός. Οι «φούριας ρόχας» ροκάνιζαν το χρόνο και είχαν ρίξει όλο το βάρος στην άμυνα. Από την άλλη, η ελληνική ομάδα, με τα βασικά ατού απόντα ή υστερήσαντα, πίεσε. Δημιούργησε, αλλά και πάλι απώλεσε και άλλες ευκαιρίες. Ωσπου η κούραση βάρυνε περισσότερο τα πόδια και το μυαλό. Ετσι, λογικά, η λήξη βρήκε τους Ισπανούς να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου.

ΕΛΛΑΔΑ: Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Μονιάκης, Σιάκας, Νίνης (50΄ Παπάζογλου), Ιωαννίδης, Λαμπρόπουλος (75΄ Κουτσιανικούλης), Μήτρογλου, Παπαδόπουλος, Δημούτσος (49΄ Σιόβας).

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ασένχο, Ντίαθ, Καντέρο, Εχάιδε, Αθπιλικουέτα, Ενσούε (64΄ Μαρτίνεθ), Ααρόν, Κότο (64΄ Θαμόρα), Χιλ, Σανχοσέ, Παρέγιο (81΄ Μπεροκάλ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ