Κυριακή 5 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βασίλης Τσίκουλας
Βασίλης Τσίκουλας
Φωτ.2

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν για προεκλογική ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γρεβενών, ως πρώτη δόση 1.000 ευρώ στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΚΟΥΜΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΟΥΛΑ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΟΥ από το χωριό Φιλιππαίοι.

Και από το χωριό Μεσολούρι ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (φωτογραφία), ΔΗΜ ΧΑΤΖΗ (φωτογραφία), ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΝΔΡΕΑ, ΝΙΚΟΥ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΤΣΟΥ, ΜΙΧ. ΛΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ. ΤΣΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ.ΤΣΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡ. ΜΠΙΤΗ, Κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΑΤΖΙΟΥ, ΑΘΑΝ. ΖΑΨΑΛΗ, ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, Θ. ΠΑΠΑΘΩΜΑ, ΑΠ.ΓΚΟΥΝΤΙΠΟΥΛΙΟΥ και ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΒΗ, καθώς επίσης στη μνήμη του φίλου τους ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΣΙΩΡΑ, κομμουνιστή από τη Θεσσαλονίκη.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΤΣΗ, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 10 Ιούλη 2007, τα αδέλφια του Αγγελική - Χρήστος - Βασιλική προσφέρουν 400 ευρώ στην Αχτίδα 5ου-6ου Διαμερίσματος της ΚΟ Αθήνας.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ, μέλους του ΚΚΕ και προέδρου του Σωματείου Αρτεργατών.

Αριστείδης Μητρογώγος
Αριστείδης Μητρογώγος
Στη μνήμη του η σύζυγός του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 200 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 2 Αυγούστου 2006 «έφυγε» ο αγαπημένος θείος μας ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και για πολλά χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καλλιθέας.

Πιστός οπαδός του ΚΚΕ και καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Η τελευταία επιθυμία του ήταν στον τάφο του, αντί για σταυρό να γράψουμε το «πιστεύω» του: «Με ειρήνη στη Γη οι λαοί όλου του κόσμου θα ευημερούν».

Οι ανιψιές του Αντωνία - Σούλα και Ιωάννα Ταγματάρχου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» η μητέρα μου ΕΙΡΗΝΗ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, πικραμένη μετά το θάνατο του γιου της Αντώνη. Σε όλη τη ζωή της ήταν δίπλα στο ΚΚΕ, ως τη στιγμή που τη συνόδεψε ο «Ριζοσπάστης».

Αντί για μνημόσυνο προσφέρω στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Γούβας.

Η κόρη της Σοφία Λιάτου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 19 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος αγωνιστής και σύντροφός μου ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Λίτσα Γενναίου Καραγεωργοπούλου

* * *

Φωτ.

Στις 8 Αυγούστου συμπληρώνονται 30 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΗΤΡΟΓΩΓΟΣ, αγωνιστής από τα φοιτητικά χρόνια του, ο οποίος για τη δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Γενναίος Καραγεωργόπουλος
Γενναίος Καραγεωργόπουλος
Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα του Μάγδα και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύντροφός μου ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΜΟΥΗΛ.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός ως το θάνατό του, 50 ευρώ.

Η γυναίκα του Σπυριδούλα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΟΥΣΟΒΑΛΗ, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, η μητέρα του Στέλλα Κρουσόβαλη προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δόξα-Παπάφη Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Στις 27 Μάη 2007 έφυγε από τη ζωή ο αξέχαστος φίλος ΧΡΗΣΤΟΣ Στέργιου ΚΑΡΑΜΟΥΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ. Στην Κατοχή ήταν στέλεχος του ΕΑΜ στον Ολυμπο και στον Εμφύλιο Λοχαγός του ΔΣΕ.

Στην αξέχαστη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροτόντας Θεσσαλονίκης.

Οι οικογένειες Χρήστου Δίγκογλου

Γιάννη Παπουλάκου

* * *

Φωτ.

Αύγουστος 1973 - Αύγουστος 2007.

Πέρασαν 34 χρόνια από το θάνατο του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΓΓ του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του αντί για λίγα λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, για να τον θυμούμαστε.

Δημήτρης (Τάκης) Τσακιρίδης, Συκιές Θεσσαλονίκη.

* * *

Φωτ. 2

Στις 11 Αυγούστου συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο πολυαγαπημένος σύντροφός μου ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ιωσήφ ΤΗΛΕΝΤΖΙΔΗΣ, από την Ευκαρπία Κιλκίς, οπαδός του ΚΚΕ. Η απουσία του είναι αβάσταχτη.

Κωνσταντίνος Λυκίδης
Κωνσταντίνος Λυκίδης
Στις 22 Ιούλη συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος αδελφός μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Αναγνώστη ΛΥΚΙΔΗΣ, από το χωριό Βαπτιστής Κιλκίς, επίσης οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Χρυσούλα Τηλεντζίδου

* * *

Φωτ.

Στις 9 Αυγούστου συμπληρώνονται 6 μήνες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η μάνα μου ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΟΥΜΠΑ.

Αντί για μνημόσυνο προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας.

Ξεκουράσου, μανούλα μου!

Μαρούσκα Χατζηγιάννη

* * *

Φωτ.

Στις 15 Ιούλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έπαψε να χτυπά η καρδιά της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ, το γένος Βαρσαμίδου. Η ίδια και η οικογένειά της «πλήρωσαν» βαρύ τίμημα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Ο αδελφός της Λάμπρος, ΕΛΑΣίτης και αξιωματικός του ΔΣΕ, πιάστηκε βαριά τραυματισμένος αιχμάλωτος στη μάχη των Μεταξάδων και εκτελέστηκε. Ο άλλος αδελφός της Στέφανος και η αδελφή της Βασιλική, μαχητές του ΔΣΕ, σκοτώθηκαν πολεμώντας στη διάρκεια του Εμφύλιου. Οι γονείς της πέθαναν πολιτικοί πρόσφυγες στη Ρουμανία.

Η Σουλτάνα Παναγιωτίδου, βαριά τραυματισμένη, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πολωνίας. Εκεί συναντήθηκε με τον άντρα της Αλέκο και απόχτησαν δυο παιδιά. Τον Παναγιώτη και τη Βασιλική και πέντε εγγόνια. Η Σουλτάνα και ο σύζυγός της Αλέκος εργάστηκαν για 30 χρόνια στην Πολωνία σε διάφορες δουλιές.

Στη μνήμη της ο σύζυγός της, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Συνοικιακή Αλεξανδρούπολης, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, 20 ευρώ στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και 30 ευρώ επίσης στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΕΠΠ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΟΜΟΣΧΟΣ, οπαδός του ΚΚΕ, συνδικαλιστής στους ΕΒΕ.

Νικόλαος Τσίκουλας
Νικόλαος Τσίκουλας
Στη μνήμη του η γυναίκα του Εφη και ο γιος του Χρήστος προσφέρουν 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ ΝΤΕΠΩ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ. 2

Με τη συμπλήρωση 5 χρόνων από το θάνατο του ΗΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ και 3 χρόνων από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΑΓΟΥ, μελών του ΚΚΕ και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, τα αδέρφια και τα παιδιά του προσφέρουν 80 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ. 2

Στις 25 Ιούλη πριν από 25 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΚΟΥΛΑΣ. Γεννήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής το 1922 από γονείς φτωχούς αγρότες. ΕΑΜίτης και ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, μετά τη Βάρκιζα διώχτηκε και φυλακίστηκε στον Πολύγυρο για 3 μήνες. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, κατέφυγε στο ΔΣΕ. Υπηρέτησε ως επιτελής Τάγματος του Νίκου Αμπελά, τραυματίστηκε βαριά και στα δύο χέρια του και πέρασε στη Βουλγαρία για θεραπεία. Εκεί παντρεύτηκε και απέκτησε δύο κόρες.

Τον Αύγουστο του 1949 διορίστηκε διευθυντής σε παιδικούς σταθμούς. Αργότερα εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «Λευτεριά», όργανο του Συλλόγου των Ελλήνων Πολ. Προσφύγων.

Τελείωσε την Ανώτατη Π. Σχολή και αφιερώθηκε στις ιστορικές επιστήμες. Δίδασκε στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της ΚΕ του ΚΚ Βουλγαρίας. Παράλληλα ασχολήθηκε και με τη μελέτη του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα. Σημαντική ήταν επίσης η προσφορά του στη διαπαιδαγώγηση των Ελληνόπουλων.

Οσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, θα τον θυμούνται πάντα.

Την 1η Αυγούστου συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από το «χαμό» του αδελφού του ΝΙΚΟΛΑ ΤΣΙΚΟΥΛΑ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στα 22 χρόνια του στο Χολομώντα το 1947.

Στη μνήμη τους η σύζυγος του Βασίλη Αθανασία, οι κόρες του Νίκη και Μαριάνα, οι γαμπροί του Ζόββας και Πέτρος, τα εγγόνια του Χριστίνα, Βασίλης και Ορέστης προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη», μέσω του Παραρτήματος Χαριλάου της ΠΕΑΕΑ, 50 ευρώ.

Ηλίας Αρμάγος
Ηλίας Αρμάγος
* * *

Φωτ.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας Κεφαλονιάς - Ιθάκης πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης 310 ευρώ, στη μνήμη του αδικοχαμένου αντιπροέδρου του Συνδέσμου και ναυτεργάτη αγωνιστή, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΛΑΪΤΗ.

* * *

Φωτ.

Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, η πολυαγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και γιαγιά.

Στη μνήμη της τελέστηκε μνημόσυνο στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας Στρατωνίου και ο σύζυγός της Γιώργος Παπαδόπουλος πρόσφερε στο «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1979, ως το τέλος της ζωής του, αγωνιζόταν για ένα καλύτερο αύριο. Ως στέλεχος της ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης είχε σημαντική προσφορά κυρίως στην περιοχή Ελειού-Πρόνων.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Αναστασία και η κόρη του Ηλέκτρα προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟΒ Ελειού-Πρόνων και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

  • Επίσης στη μνήμη του Νικολάου Παγουλάτου, φίλοι και σύντροφοί του προσφέρουν στη ΝΕ 200 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης φίλης μας ΜΑΙΡΗΣ Κοντοπάνου-ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΗ, παιδιάτρου, οπαδού του ΚΚΕ, η οποία «έφυγε» πρόωρα, προσφέρουμε 250 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Δήμητρα Κουλουμπή, Ντίνα Κοκορογιάννη, Ευγενία Μπαρούτσου, Ντίνα Παπαβασιλείου.

* * *

Φωτ.

Στις 8 Αυγούστου θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του Καλλιθέα Σάμου το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΝΤΕ, μέλους του ΚΚΕ, άξιου και αλύγιστου αγωνιστή.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα» Αιγάλεω, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η σύζυγος Φωτεινή Τσαντέ

Τα παιδιά Κώστας και Γεωργία

Νίκος Ζαχαριάδης
Νίκος Ζαχαριάδης
* * *

«Εφυγε» στις 25 Ιούλη 2007 ο τελευταίος από την οικογένεια Στεφανίτση, ο αγαπητός φίλος και συναγωνιστής μας ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΤΣΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, από τους πρωτοπόρους της γενιάς της ΕΠΟΝ, Μακρονησιώτης, συνεπής έως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά της προόδου και του ΚΚΕ. Ακούραστος μαχητής και δραστήριο μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κεφαλληνιακών και Ιθακίσιων Σωματείων (ΟΚΙΣ).

Συμπαραστεκόμενοι στη συντρόφισσά του Πίτσα και στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας και προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω της ΝΕ του ΚΚΕ.

Οι φίλοι και συναγωνιστές του

Νίκος Φωκάς, Διονύσης Γερολυμάτος από Αργοστόλι.


Κυριάκος Τηλεντζίδης
Κυριάκος Τηλεντζίδης

Γιώργος Αρμάγος
Γιώργος Αρμάγος

Θανάσης Γερομόσχος
Θανάσης Γερομόσχος

Δημήτριος Χονδρογιάννης
Δημήτριος Χονδρογιάννης

Γεράσιμος Κολαϊτης
Γεράσιμος Κολαϊτης

Βασιλική Παπαδοπούλου
Βασιλική Παπαδοπούλου

Δημήτριος Χατζής
Δημήτριος Χατζής

Σοφία Παλούμπα
Σοφία Παλούμπα

Δημήτρης Τσαντές
Δημήτρης Τσαντές

Παύλος Μιχαηλίδης
Παύλος Μιχαηλίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ