Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Ολυμπιακές στιγμές

Ενα ντοκιμαντέρ βρετανικής παραγωγής του 1948 θα προβληθεί σήμερα στις 23.00 από την ΕΤ-1 με τον τίτλο «Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου 1948». Με τις φρικιαστικές μνήμες του Β` Παγκοσμίου Πολέμου νωπές, μοιάζει σχεδόν ακατόρθωτο να πραγματοποιηθεί η Ολυμπιάδα το 1948. Ηδη δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι δυο προηγούμενες, του 1940 και του 1944 και όμως να που έγιναν. Πενήντα εννιά χώρες από όλον τον κόσμο με 4.092 αθλητές έδωσαν το «παρών» στο Λονδίνο και απέδειξαν έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει τους λαούς. Τα αγωνίσματα έφτασαν τα 136, επτά περισσότερα από την Ολυμπιάδα του 1936. Οι αθλητές που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις ήταν: Η Ολλανδή Φάνι Μπλάνκερ Κοέν, η «ιπτάμενη νοικοκυρά» όπως την αποκαλούσαν που στα 28 της χρόνια απέσπασε τέσσερα χρυσά μετάλλια. Ο Εμίλ Ζάτοπεκ από την Τσεχοσλοβακία και ο 17χρονος Αμερικανός Μπομπ Ματίας νικητής στο δέκαθλο, καθώς και ο Ούγγρος Λάζλο Παπ, που κατέκτησε το χρυσό στην πυγμαχία. Οσο για την Ελλάδα έδωσε ακόμη μια φορά το «παρών» στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού με το Νίκο Σύλλα έκτο Ολυμπιονίκη στη δισκοβολία.

Επίσης σημειώνουμε ότι: καθημερινά από σήμερα και μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη στις 17.10 και στις 22.55 θα παρουσιάζονται από την ΕΤ-1 μονόλεπτες εκπομπές που είναι αφιερωμένες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του παρελθόντος. Οι κορυφαίες στιγμές, οι μεγάλες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών, οι κορυφαίοι ξένοι αθλητές που διακρίθηκαν και κέρδισαν το ενδιαφέρον μας, αλλά και ό,τι μας συγκίνησε από την Ολυμπιάδα του 1896 στην Αθήνα μέχρι και την Ολυμπιάδα του 1996 στην Ατλάντα.

Ακόμα, από την ΕΤ-3 στις 18.00 ξεκινά η σειρά «Πώς να γίνεις πρωταθλητής» που θα ολοκληρωθεί σε 39 δεκαπεντάλεπτες εκπομπές. Αυτή η μοναδική σειρά ντοκιμαντέρ, που έγινε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, έχει σκοπό να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τα Ολυμπιακά αθλήματα. Η μύηση των νέων στα μυστικά διάφορων αθλημάτων γίνεται με την ιστορική αναδρομή, καθώς και την πορεία της εξάσκησης που απαιτείται για το καθένα από αυτά. Στίβος, γυμναστική, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, ιππασία κλπ., είναι μερικά από τα αθλήματα που παρουσιάζονται. Ταυτόχρονα, ενημερώνονται οι φίλαθλοι για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και να κατανοήσουν πλήρως τη διαδικασία που ακολουθείται στο κάθε αγώνισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ