Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΚΡ-ΚΚΡ
Οι αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις δε θα περάσουν!

Για την απόφαση της 31η Ιούλη του Ακυρωτικού τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που απέρριψε την προσφυγή του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ κατά της απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «εξάλειψή» του ως πολιτικού κόμματος, το ΚΚΕ απέστειλε στο ΚΕΚΡ-ΚΚΡ το πιο κάτω μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα του:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Η ΚΕ του ΚΚΕ, εκ μέρους των μελών και φίλων του Κόμματός μας, εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Κόμμα των Κομμουνιστών της Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ). Το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ βρέθηκε στο στόχαστρο των κυρίαρχων δυνάμεων της καπιταλιστικής Ρωσίας, που επιδιώκουν να περιορίσουν τις δυνατότητές του για πολιτική δράση και παρέμβαση στις εξελίξεις κι αν είναι δυνατόν ακόμη να το εξαφανίσουν από το πολιτικό πεδίο.

Οι ρωσικές αρχές, για να πετύχουν τους στόχους τους, δε δίστασαν να καταπατήσουν την ίδια την αστική νομιμότητα, την οποία επικαλούνται. Οι χοντροκομμένες μεθοδεύσεις σε βάρος του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, που έχουν σαφή πολιτική σκοπιμότητα, δείχνουν, αυτή τη φορά στο ρωσικό λαό, όχι μόνον την ταξικότητα της αστικής δικαιοσύνης, αλλά και το πώς αντιλαμβάνονται τη "δημοκρατία" και τις "δημοκρατικές ελευθερίες" όλοι αυτοί που στο παρελθόν κατηγορούσαν το σοσιαλισμό και την ΕΣΣΔ.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις νέες διώξεις σε βάρος του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, που προστίθενται στις απαράδεκτες νομικές διατάξεις που προβλέπουν την παράδοση και τον έλεγχο από τις κρατικές υπηρεσίες των προσωπικών δεδομένων 50 χιλιάδων μελών του κόμματος, όπως και σωρεία άλλων "αρμοδιοτήτων" ελέγχου κι επέμβασης των κρατικών αρχών στα εσωτερικά των πολιτικών κομμάτων της Ρωσίας.

Είναι προφανές ότι η απόφαση "εξάλειψης" του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ αποσκοπεί στο να βάλει νέα εμπόδια στο δίκαιο αγώνα σας για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, της πάλης για το σοσιαλισμό. Οι κομμουνιστές της Ελλάδας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ και τη σιγουριά μας πως οι κατασταλτικές αποφάσεις δε θα τους κλονίσουν από το δρόμο του αγώνα, που έχουν επιλέξει! Είμαστε επίσης βέβαιοι, πως και ο λαός της Ρωσίας, της χώρας όπου έγινε η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, της οποίας φέτος τιμούμε τα 90 χρόνια της, θα δώσει την ανάλογη απάντηση σ' εκείνους που τόλμησαν να μεθοδεύσουν την "εξάλειψη" του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ.

Οι αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις δε θα περάσουν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ