Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Με τις ευλογίες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ στην τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών στις ΠΑΕ

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είχε χτες στη Βουλή η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ορφανού για ένα ακόμη χάρισμα χρεών στις ΠΑΕ. Αντίθετα, κατηγορηματικό ήταν το «όχι» στην τροπολογία από το ΚΚΕ.

Ο εισηγητής του Νίκος Γκατζής, τόνισε ότι τέτοιες ρυθμίσεις όχι μόνο δε λύνουν τα προβλήματα αλλά αντίθετα στηρίζουν τους οικονομικούς παράγοντες που εκμεταλλεύονται για οικονομικά και πολιτικά οφέλη τις ΠΑΕ, ενώ τα χρέη που αφήνουν εξοφλούνται από το φορολογούμενο εργαζόμενο. Ειδικά για τα χρέη, ο Νίκος Γκατζής θύμισε ότι «νομοθεσία υπήρχε και δεν εφαρμόστηκε», ενώ «θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή που δεν πλήρωναν να εφαρμοζόταν ο νόμος». Μάλιστα, αναφέρθηκε σε παλιότερη πρόταση του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία «ένας λόγος για να μπορούν οι ΠΑΕ να έχουν έγκριση συμμετοχής στο πρωτάθλημα θα είναι να πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές». Συνολικά, ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε πως «δεν πιστεύουμε ότι δε θα λυθούν τα προβλήματα», αφού «οι σφετεριστές παράγοντες που εκμεταλλεύονται τα φίλαθλα αισθήματα του κόσμου έχει αποδειχτεί ότι δε βοηθούν τις ομάδες που αναλαμβάνουν», αντίθετα «έρχονται βουτάνε όσο το δυνατόν περισσότερο, χρεώνουν τις ομάδες, φεύγουν σαν κύριοι και μένουν τα χρέη». Ο Ν. Γκατζής αναρωτήθηκε «γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος σε αυτούς;» και «γιατί κάνουμε χατίρια επί χατιριών και συνεχίζεται το πρόβλημα;», ενώ την ίδια ώρα «στον ερασιτεχνικό αθλητισμό όλα τα νομοσχέδια έχουν δείξει «κόκκινη κάρτα». Κατέληξε, τονίζοντας ότι «δε συμφωνούμε να πληρώνει ο προϋπολογισμός για τις ευθύνες μερικών επιτήδειων».

Τη ...δυνατότητα της κυβέρνηση να καταθέτει τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις υπερασπίστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, λέγοντας ότι αυτό «είναι εσωτερικό μας δίκαιο, δεν μπορεί να επέμβει η ΦΙΦΑ», ενώ αναφέρθηκε στις διατάξεις που συνδέουν τη φορολογική ενημερότητα των ΠΑΕ με το δικαίωμα μεταγραφών, λέγοντας ότι «οι μεταγραφές είναι οικονομικό ζήτημα» και όχι θέμα ποδοσφαιρικό.

«Πρόκειται για τον εξευτελισμό της πολιτείας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι το χάρισμα των χρεών των ΠΑΕ αποτελεί πάγια πρακτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οπως είπε, «έχουμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν τέτοιες ρυθμίσεις και καμία δεν τηρήθηκε», ενώ υποστήριξε ότι «θα βρείτε μπροστά σας τη ΦΙΦΑ, γιατί οι ρυθμίσεις καταργούν την ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου». Ομως, αμέσως μετά στη συζήτηση παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, δηλώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει την τροπολογία, αλλά «δεσμεύεται ότι αυτή θα είναι η τελευταία»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ