Σάββατο 4 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Συνεχίζεται το πρόγραμμα αναδιανομής της γης

ΛΑ ΠΑΣ.--

Με στόχο τη βελτίωση της παραγωγής σε συνδυασμό με την προστασία των δασών και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, η κυβέρνηση του προέδρου Εβο Μοράλες ανακοίνωσε ότι θα δοθούν σε αγρότες τίτλοι για 55 εκατομμύρια στρέμματα εκτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος για την αναδιανομή της γης.

Πρόκειται για το δεύτερο στάδιο του προγράμματος, καθώς στους 19 μήνες που έχουν προηγηθεί, δηλαδή από τη στιγμή της ανάληψης της προεδρίας από τον Εβο Μοράλες, η κυβέρνηση έχει ήδη διανείμει σχεδόν πέντε εκατομμύρια στρέμματα, έναντι 360.000 στρεμμάτων την τελευταία εξαετία. Οπως είναι φυσικό, οι μεγαλογαιοκτήμονες, που από την αρχή έχουν αρχίσει τον πόλεμο με αφορμή το πρόγραμμα αναδιανομής, επέκριναν και το μέτρο αυτό, φοβούμενοι ότι αποτελεί το προοίμιο μιας γενικότερης ανακατανομής «ιδιωτικών εκτάσεων». Χαρακτηριστικές είναι οι απειλητικές δηλώσεις του επικεφαλής της Αγροτοβιομηχανικής Ενωσης της Σάντα Κρους ότι «οι παραγωγοί δε θα επενδύσουν, καθώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις».

Τέλος, χτες αναμενόταν η ειδική συνεδρίαση του Κογκρέσου της Βολιβίας με μοναδικό αντικείμενο τον προσδιορισμό της τελικής και οριστικής ημερομηνίας για την ολοκλήρωση των εργασιών της Συντακτικής Συνέλευσης. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Συντακτική Συνέλευση είχε εγκρίνει την παράταση των εργασιών μέχρι τις 14 Δεκέμβρη, αντί στις 6 Αυγούστου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ