Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντιδράστε στην επέλαση των πολυκαταστημάτων!

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου του νομού

Κάλεσμα να αντιδράσουν αποφασιστικά στην επέλαση των πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών εταιρικών σχημάτων, απηύθυνε η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ στους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους, στα πλαίσια της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της, με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου του νομού.

Ανάλογη συνάντηση έγινε την περασμένη βδομάδα με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες με επαγγελματικούς φορείς του νομού, προκειμένου να αναδειχτούν τα νέα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη λειτουργία των πολυκαταστημάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται ιδιαίτερη επιτάχυνση στη δημιουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Ενα, μάλιστα, από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, με ταυτόχρονη κατασκευή πολυκατοικιών, γίνεται με απόφαση της διοίκησης της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας - πρόσκειται στη ΝΔ - κάτι που αλλάζει και το αντικείμενο της δραστηριότητάς της.

Στη συνάντηση που έγινε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο Τ. Τσιαπλές, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας την πρόταση διεξόδου του Κόμματος επισήμανε ότι «υπό τις παρούσες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, η εν λόγω ανάπτυξη και η έλευση των πολυεθνικών σχημάτων δεν αποτρέπεται, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων». Και τόνισε: «Οι ίδιοι οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι δε θα πρέπει να το δεχτούν αυτό ως μοιραίο. Θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Εμείς, από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας να ενημερώσουμε και να έχουμε συναντήσεις και επαφές με τους φορείς. Πρόκειται, όμως, για ζητήματα καθαρά πολιτικά, για πολιτικές αποφάσεις. Για το λόγο αυτό καλούμε τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε πολιτικό επίπεδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ