Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Ανάγκη οικονομικής στήριξης

Με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αξιόλογη προσπάθεια των κατοίκων του νησιού

Ενα ακόμη παράδειγμα της αδιαφορίας που δείχνουν οι αρμόδιοι παράγοντες της κυβέρνησης της ΝΔ για το λαϊκό αθλητισμό και ιδιαίτερα στην επαρχία, όπου η νεολαία ασφυκτιά από την έλλειψη προγραμμάτων και εγκαταστάσεων για άθληση, αποτελεί το θέμα της χρηματοδότησης του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου. Με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας έφεραν στην επιφάνεια το θέμα που αφορά μια σημαντική πρωτοβουλία των κατοίκων και ειδικότερα της νεολαίας της περιοχής, που όμως κινδυνεύει από την έλλειψη οικονομικής ενίσχυσης που είναι απαραίτητη για την αγορά του εκπαιδευτικού υλικού. Στην Ερώτηση των δυο βουλευτών αναφέρονται τα εξής:

«Πρόσφατα στη Σκόπελο λάτρεις των θαλάσσιων αθλημάτων ίδρυσαν το Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Κολυμβητικό Ομιλο Σκοπέλου (ΝΙΚΟΣ) ικανοποιώντας ένα επίμονο αίτημα της νεολαίας του νησιού. Ο ενθουσιασμός και το μεγάλο ενδιαφέρον της μαθητικής νεολαίας της Σκοπέλου για την εκμάθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας ιδιαίτερα προσκρούει στην οικονομική αδυναμία του νεοϊδρυθέντος ομίλου για την αγορά εκπαιδευτικών σκαφών (optimist, Laser, 4,20) και του απαραίτητου εκπαιδευτικού εξοπλισμού και υλικού.

Η οικονομική ενίσχυση προς το Ναυτικό Ομιλο Σκοπέλου «ΝΙΚΟΣ» από το υφυπουργείο Αθλητισμού για την προμήθεια και αγορά των απαραίτητων εκπαιδευτικών σκαφών και εκπαιδευτικού υλικού θα ενθάρρυνε τον ενθουσιασμό και το πάθος για δράση και αθλητισμό της νεολαίας του νησιού.

Με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός εάν η κυβέρνηση θα ενισχύσει οικονομικά το νεοϊδρυθέντα Ναυτικό Ιστιοπλοϊκό Κολυμβητικό Ομιλο Σκοπέλου ώστε να προμηθευτεί τα απαραίτητα εκπαιδευτικά σκάφη optimist, Lazer, 4,20 και εκπαιδευτικό υλικό και εξοπλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ