Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
«Πογκρόμ» εναντίον αφισών του ΚΚΕ

Η μία μετά την άλλη δημοτικές αρχές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ επιδίδονται σε αφισοκυνηγητό, κατεβάζοντας όπου τις συναντούν αφίσες του ΚΚΕ. Τις τελευταίες μέρες, συνεργεία του Δήμου Πάτρας, συστηματικά και με εντολή της δημοτικής πλειοψηφίας και του δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Α. Φούρα, καταστρέφουν αφίσες του Κόμματος κι αυτό παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου σε αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ που τον επισκέφτηκε ότι οι πολιτικές αφίσες δεν πρόκειται να ξηλωθούν.

Η ΝΕ Αχαΐας, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι πρόκειται «για πρακτική βαθιά αντιδημοκρατική που στρέφεται ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Εντάσσεται στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να χτυπήσουν και να περιορίσουν την απήχηση της πολιτικής του ΚΚΕ στο λαό και τη νεολαία.

Η ενέργεια αυτή του Δημάρχου της Πάτρας και της δημοτικής πλειοψηφίας είναι μέρος της γενικής επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι μέρος της προσπάθειας που γίνεται από τις ηγεσίες των κομμάτων της πλουτοκρατίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να μην εκφραστεί στην κάλπη η οργή και η αγανάκτηση των λαϊκών στρωμάτων με την ισχυροποίηση του μοναδικού και συνεπή αντιπάλου της πολιτικής τους, του ΚΚΕ».

«Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Πάτρας - καταλήγει η ανακοίνωση - δεν πρόκειται να κάνουν σπιθαμή πίσω από το δικαίωμα να απευθύνονται στα λαϊκά στρώματα με κάθε πρόσφορο τρόπο. Η ΝΕ Αχαΐας καλεί την εργατική τάξη της Πάτρας και τη νεολαία να σκεφτούν ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει συνώνυμό της την προσπάθεια περιορισμού της δράσης του ΚΚΕ. Να δώσουν μαχητική απάντηση, να αξιοποιήσουν το όπλο της ψήφου, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ και αποδυναμώνοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να νιώσουν την ανάσα της δύναμης του λαού τα κόμματα της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ