Κυριακή 19 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΛΕΪ ΟΦ
Αβέβαιο το μέλλον τους

Μπορεί οι λόγοι του κέρδους να έδωσαν το έρεισμα στα μέλη της Σούπερ Λίγκα για τη δημιουργία της διαδικασίας των πλέι οφ στο πρωτάθλημα, το σίγουρο όμως είναι ότι αγωνιστικά το μέλλον μάλλον φαντάζει αβέβαιο γι' αυτή τη διαδικασία. Μια διαδικασία μάλιστα που ουσιαστικά γίνεται και με τον δυσκολότερο τρόπο της (προτιμήθηκε αυτός από άλλους πιο εύκολους) αφού εκείνα που θα έχουν την τιμητική τους για τις ενδιαφερόμενες ομάδες στο τέλος του πρωταθλήματος, θα είναι τα... κομπιουτεράκια.

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση της Σούπερ Λίγκας εκτός του πρωταθλητή που θα βγαίνει απευθείας από την κανονική διάρκεια, οι υπόλοιπες θέσεις για τα ευρωπαϊκά κύπελλα (μια για το Τσάμπιονς Λίγκ και οι συμμετοχές στο ΟΥΕΦΑ) θα βγαίνουν μέσα από ένα μίνι πρωτάθλημα στο οποίο θα μετέχουν οι ομάδες από την 2η έως την 5η θέση με εντός και εκτός έδρας αγώνες. Θα δημιουργηθεί μια μικρή βαθμολογία, όπου θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν οι ομάδες, αλλά με τον εξής τρόπο: Η ομάδα που κατέλαβε την 5η θέση θα ξεκινά χωρίς βαθμούς (0), αυτή που κατέλαβε την 4η θέση θα ξεκινά με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που είχε από την 5η ομάδα, αυτή που κατέλαβε την 3η θέση με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που είχε από την 5η ομάδα και αυτή που κατέλαβε την 2η θέση με το 1/3 των βαθμών διαφοράς που είχε από την 5η ομάδα.

Σε περίπτωση που στη διαίρεση βγαίνει δεκαδικός αριθμός, τότε η στρογγυλοποίηση θα γίνεται προς τα πάνω, αν ο αριθμός που προκύψει είναι από 0,5 μέχρι 0,9 (δηλαδή το 0,5 θα γίνεται 1, το 1,5 θα γίνεται 2 κ.τ.λ.) και προς τα κάτω, αν ο αριθμός που προκύψει είναι από 0,1 μέχρι 0,4 (δηλαδή το 0,4 θα γίνεται 0, το 1,4 θα γίνεται 1 κ.τ.λ.). Το τελικό πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί σε συνάρτηση με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Σε περίπτωση που δύο ή παραπάνω ομάδες ισοβαθμούν με τη λήξη των αγώνων των πλέι οφ, θα υπολογίζονται τα μεταξύ τους παιχνίδια κατά τη διάρκεια των πλέι οφ και με βάση τα κριτήρια που αναφέρει ο ΚΑΠ σε περίπτωση ισοβαθμίας. Σε περίπτωση που οι ομάδες παραμένουν ισόβαθμες, τότε θα μετρά η θέση την οποία κατέλαβαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκα. Ακόμη, αν το Κύπελλο Ελλάδας κατακτηθεί από ομάδα, που μετέχει στα πλέι οφ, τότε αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η ομάδα που κατατάχτηκε τελευταία στον όμιλο των πλέι οφ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ