Σάββατο 11 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ 17ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ
Στην επιφάνεια οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα Υγείας

Το περιστατικό αναδεικνύει τις επικίνδυνες συνέπειες από την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας καταγγέλλει η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ

Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει αναδείξει τους κινδύνους που συνεπάγεται για εργαζόμενους και ασθενείς η «ανθυγιεινή» πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει αναδείξει τους κινδύνους που συνεπάγεται για εργαζόμενους και ασθενείς η «ανθυγιεινή» πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Το περιστατικό με τον άτυχο 17χρονο έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο τραγικό δυστυχώς τρόπο, την πρόσφατη τοποθέτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ που στη "διαπασών" τόνιζε ότι τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού μας τις πληρώνουν πολύ ακριβά οι εργαζόμενοι της ακριτικής περιοχής μας».

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Εβρου του ΚΚΕ, με την οποία εκφράζεται η θλίψη και συμπαράσταση στον άτυχο νέο, που υπήρξε «θύμα κυριολεκτικά των τραγικών ελλείψεων στο δημόσιο Σύστημα Υγείας», όπως σημειώνεται.

Ο 17χρονος Δημήτρης Γιαννακίδης τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Τρίγωνο του Νομού Εβρου. Με καθυστέρηση μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Δικαίων και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Δικαίων δεν έχει οδηγό κι έτσι έπρεπε να έρθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Διδυμότειχο ή την Ορεστιάδα, δηλαδή από απόσταση 50 και 70 χιλιομέτρων, αντίστοιχα.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, επειδή δεν υπάρχει αγγειοχειρουργός, αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί το περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, η μεταφορά του νεαρού τραυματία καθυστέρησε, καθώς δεν υπήρχε συνοδός γιατρός. Οταν το ασθενοφόρο έφτασε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμος αγγειοχειρουργός. Τελικά, μετά από 12 ώρες ο άτυχος νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου ύστερα από πολύωρη επέμβαση οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν πλέον πολύ αργά, με αποτέλεσμα το αγόρι να χάσει το πόδι του.

«Γυμνός» από υποδομές ο Β. Εβρος

Γιατροί και νοσοκομειακοί του Νομού Εβρου έλεγαν χθες ότι η περίπτωση του 17χρονου είναι φυσικό επακόλουθο μιας πορείας χρόνων, με την αποψίλωση των Κέντρων Υγείας από προσωπικό και τις μεγάλες ελλείψεις ιατρών που παρατηρούνται στα νοσοκομεία.

Στην ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Β. Εβρου του ΚΚΕ, για άλλη μια φορά, επισημαίνει τα προβλήματα και τις ελλείψεις που η πολιτική λιτότητας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν συσσωρεύσει στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας στο Βόρειο Εβρο. Καταγγέλλει ανάμεσα σε άλλα ότι το χρέος του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, υπάρχουν πολλές ελλείψεις προσωπικού σε όλα τα τμήματα - κλινικές, με αποτέλεσμα κάποιες να μη λειτουργούν, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε σύγχρονα εξοπλιστικά μέσα. Ακόμα πιο οξυμένα είναι τα προβλήματα και οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων.

Φανερές οι πολιτικές ευθύνες

«Για τις περιπέτειες του άτυχου νέου την κύρια ευθύνη φέρνει η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συνειδητά υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, δίνοντας έτσι ζωτικό χώρο κερδοφορίας στους ιδιώτες επιχειρηματίες που επενδύουν στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Εβρου.

Στο μεταξύ, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο υφυπουργός Υγείας Αθ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διεξάγεται ΕΔΕ για το περιστατικό με τον 17χρονο, καθώς, πέρα από όλα τα άλλα, οι τέσσερις αγγειοχειρουργοί (δυο πανεπιστημιακοί και δυο ειδικευόμενοι) που διαθέτει το νοσοκομείο έλειπαν όλοι σε άδεια τη μέρα του περιστατικού. Αξιοποιώντας αυτό το γεγονός, ο υφυπουργός έκανε «γαργάρα» όλους τους κρίκους των ελλείψεων και καθυστερήσεων που προηγήθηκαν και επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες για την κατάληξη του περιστατικού στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ