Σάββατο 11 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ 5 ΚΟΥΒΑΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ
Να απελευθερωθούν τώρα!

Νέα ακροαματική διαδικασία αρχίζει στο Εφετείο της Ατλάντα στις 20 Αυγούστου

Ενόψει της επανέναρξης της ακροαματικής διαδικασίας στις 20 Αυγούστου, της υπόθεσης των 5 Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, γιατί υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους, οργανώσεις αλληλεγγύης με την Κούβα διοργάνωσαν προχτές διαμαρτυρία στην Βοστόνη.

Είναι άλλη μια προσπάθεια στα πλαίσια της διεθνούς καμπάνιας να σπάσει το τείχος της σιωπής σχετικά με την υπόθεση αυτή. Και στη χώρα μας πέρσι οργανώσεις του λαϊκού κινήματος, το ΠΑΜΕ, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας κ.ά. συμμετείχαν στην παγκόσμια προσπάθεια για την απελευθέρωση των «πέντε».

Στη νέα δίκη στο Εφετείο της Ατλάντα, που θα συμμετάσχουν και νομικοί από όλο τον κόσμο, η υπεράσπιση θα προβάλει για άλλη μια φορά την όλη παράνομη διαδικασία με πολιτικά κίνητρα που ξεκίνησε το 1998 και το γεγονός ότι χωρίς αποδείξεις έχουν καταδικαστεί ως «κατάσκοποι», με βαρύτατες ποινές, από 15 χρόνια έως δις ισόβια στον Χεράρδο Ερναντές, που η σκευωρία εις βάρος του, του προσάπτει έως και δολοφονία. Αντικείμενο της κριτικής θα είναι και η εντελώς ανυπόστατη στάση του εισαγγελέα Τζον Καστρινάκης, που καταστρατήγησε κάθε δικονομική έννοια.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο εκπρόσωπος στο Γραφείο Συμφερόντων της Κούβας στην Ουάσιγκτον, Νταγκομπέρτο Ροντρίγκεζ, κατήγγειλε την αμερικανική κυβέρνηση, ότι δεν τηρεί τη μεταναστευτική συμφωνία που είχαν συνάψει οι δύο χώρες το 1994. Ετσι αρνείται να δώσει τις προβλεπόμενες 20.000 βίζες σε Κουβανούς για να επισκεφτούν τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ