Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΧΙ άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους!

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, με αφορμή δυστύχημα στο Εργοστάσιο Ζάχαρης

Την απαίτηση να αποζημιωθεί άμεσα η οικογένεια του εργάτη Αγγελου Φώτου, που άφησε προχτές την τελευταία του πνοή την ώρα της δουλιάς, όταν ξεφόρτωνε τεύτλα στο Εργοστάσιο Ζάχαρης της Λάρισας, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ).

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΛ, «άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα προστέθηκε στον μεγάλο κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων στη χώρα μας. Η εργατική τάξη συνεχίζει να πληρώνει με το αίμα της την απληστία για το κέρδος και την αδιαφορία των εργοδοτών για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας».

Επίσης, το ΕΚΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση που έχει πολιτικές ευθύνες, γιατί παρά τα λόγια τα μεγάλα ότι παίρνονται μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, τα μέτρα αυτά ποτέ δεν εφαρμόζονται στους χώρους εργασίας. «Φαίνεται καθαρά ότι η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τα κέρδη των επιχειρήσεών, ενώ η υγεία και η ζωή των εργαζομένων που έχει κόστος, περνάει σε δεύτερη μοίρα».

Το ΕΚΛ εκτός των άλλων σημειώνει πως «είναι γνωστό ότι στο συγκεκριμένο εργοστάσιο ζάχαρης σχεδόν κάθε χρόνο έχουμε εργατικά ατυχήματα, αλλά και θανατηφόρες ασθένειες που προκαλούνται από την παραγωγική διαδικασία. Πολλές φορές εμείς έχουμε καταγγείλει την κατάσταση αυτή, αλλά συνεχίζεται η ίδια εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων».

«Επιτέλους κάποιοι πρέπει να πληρώσουν για το αίμα που χύνεται καθημερινά στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Επιτέλους στο εργοστάσιο αυτό πρέπει να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για να εκσυγχρονιστεί και να πληρεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας», καταλήγει το ΕΚΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ